LUCIJA ŠARČEVIĆ "Ovo je ispunjenje svakog sna"

Lucija Šarčević, Supertalent
Nova TV

Mlada Ramkinja Lucija Šarčević oborila je s nogu javnost u BiH i Hrvatskoj nastupom u novoj sezoni “Supertalenta”. Gotovo da je dočarala životnu priču koja stoji iza pjesme “Voljelo se dvoje mladih”. Njezin nastup oduševio je njezine najbliže, ali i one koji je ranije nisu poznavali. Uz emotivan nastup i glas slavuja mnogi su zamijetili njezinu jednostavnost, mirnoću, nenametljivost koja se sama po sebi kao takva nametnula. Lucija pjeva iz srca, pa tako i gane i srca onih koji je slušaju. Pitali smo je kako se nosi sa činjenicom da je sada zapravo u “eteru”, te kakvi su dojmovi nakon nastupa u njezinu rodnom kraju i što kažu najbliži.  

 “Dojmovi su genijalni. Rama je dala nevjerojatnu podršku što je ispunjenje svakog sna! Obitelj, prijatelji, susjedi, kao i profesori, uputili su samo riječi oduševljenja i hvale. Svi su, kako kažu, s nestrpljenjem čekali nastup u svojim domovima, a o konačnom ishodu da ne govorim. U svakom slučaju, svi su mi dali ogromnu podršku i neizmjerno im hvala na tome”, priča Lucija za Hercegovina.info.

Sadržaj se učitava...

Kaže da se glazbom aktivno bavi već godinama.

“Glazba je dio mene već nekih 7 do 8 godina. Priključivši se u crkvene i školske zborove, rasla je moja sklonost prema glazbi. Počela sam svirati klavir, pa gitaru, što je još više uključivalo glazbu u moj svakodnevni ritam života. Najzanimljivije je to što nemam koncentraciju kada učim u sobi u kojoj su instrumenti. Previše me privlače, što nekada i nije baš poželjno hahaha...”, priča mlada Ramkinja, inače učenica četvrtog razreda opće gimnazije u Prozoru. Uz to ima i brojne vannastavne aktivnosti.

 “Svoje slobodno vrijeme uvijek ispunjavam nekim dodatnim vannastavnim aktivnostima. To, na primjer, uključuje organiziranje framaških susreta, pjevanje na crkvenim vjenčanjima, volontiranje u Crvenom križu, održavanje zborskih proba itd.”, objašnjava nam.

Potječe iz bajkovitog mjesta, čije prirodne ljepote oduševljavaju i brojne turiste, a kaže da nije isključeno da će u doglednoj budućnosti snimiti i neku pjesmu o svom rodnom kraju. 

“Zašto da ne? Rama je ,,raj na Zemlji", s toga bi mi bila čast promovirati svoje rodno mjesto kroz glazbu”, priča dalje Lucija.

Osim glasa mnogi su joj primijetili skromnost, lijep odgoj i jednostavnost koja se ponese iz kuće.   

“Mnogi su na pozitivan način prokomentirali moj izgled i ponašanje, što daje osjećaj neopisive sreće. Odgovor na Vaše pitanje mogu pronaći, kao što ste već rekli, u odgoju. Roditelji, ali i prijatelji dosta utječu na način mog reagiranja i ponašanja. Vrijeme provodim s ljudima koji su pozitivni, pa ta pozitiva prelazi i na mene. Poanta cijele priče je samo ostati priseban i svoj”, zaključuje mlada Ramkinja. Pred Lucijom, kojoj i ime označava svjetlo, svakako je svijetla budućnost, a sa zadovoljstvom ćemo je dalje pratiti. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.