VIDEO  Ljeto 2020. donijelo je jedan neobičan duet

Ljeto 2020. donijelo je jedan neobičan duet
Ana Bartoniček

Ljeto 2020. mnogi će pamtiti po ne tako dobrim stvarima, ali unatoč svemu, dogodile su se i zanimljive priče. Jedna takva dolazi iz Rijeke. Lado Bartoniček iz 'Atmospherica' ljetos je upoznao Matildu Krulder, mladu glazbenicu iz Kalifornije. Opuštena atmosfera, pozitivni ljudi, gitare i vokali i energija koja trenutno obuzima, stvorili su predivnu pjesmu 'I am'. Lado i Matilda povezali su se na prvu, a njegova glazba i njezin tekst nastali su u dahu. 

Matilda Krulder u glazbi i s glazbom je odmalena. Šest godina je učila operu i pohađala vokalni program za mlade umjetnike Sveučilišta u Bostonu, a jazz koji je počela svirati u mladosti ostao je njezin omiljeni žanr za pjevanje. Također sklada i izvodi vlastitu glazbu. Njezina je strast i cilj korištenje glazbe i umjetnosti za širenje komunikacije i razumijevanja između različitih kultura i promicanje diplomacije, navedeno je u priopćenju iz Dallas recordsa.

Sadržaj se učitava...

"Nevjerojatno kako smo si glazbeno kliknuli! Bio sam kod prijateljice sa društvom. U jednom trenu slušali smo neke moje pjesme i zabavljali se. Matilda, koju nisam do tada poznavao, pridružila nam se sa svojom gitarom i nastavili smo zajedno. U jednoj improvizaciji neke moje melodije Matilda je napisala stihove i duet je bio gotov. Ubrzo nakon toga, u svega nekoliko dana ja sam napravio pjesmu, snimili smo vokale i video spot. Bilo je baš inspirativno i zabavno glazbeno iskustvo", prepričao je Lado.

Matildini stihovi, glas i interpretacija savršeno su se spojili s glazbom i nastala je osvježavajuća indie pjesma 'I am' koja osvaja na prvu i zove na repeat. "Rad s Ladom je apsolutno zadovoljstvo. Stvaranje ove pjesme opisala bih kao brzo i zabavno. Lado je vrlo opušten i otvoren, pa je rad i stvaranje s njim naravno užitak", kratko je rekla i dodala kako nije na bolji način mogla ispratiti Hrvatsku i ljeto 2020.  

Glazba povezuje na najraznije načine, spaja ljude bez obzira odakle su, koje su boje kože, u koga vjeruju i kojim jezikom govore. Ona je univerzalna energija uz koju nastaju najčudesnije stvari, a pjesma 'I am' upravo to i pokazuje.