VIDEO  Lagani ljetni ritam u pjesmi 'Ako preživim'

Dado i Kizo ako preživim
Screenshot

Obzirom na učestalost izdavanja pjesama, duo D.I.K. mora svako toliko podsjetiti svoje vjerne obožavatelje da D.I.K. u stvari znači – Dado i Kizo. Davor Matoš Dado i Zoran Brajević Kizo zagrebački su dvojac prisutan na sceni već dugi niz godina, a glazba koju stvaraju ima u sebi nešto staromodno-a-klasično, što današnje uho slabo razaznaje. Ipak, svi oni malo boljeg poznavanja glazbene povijesti prepoznat će o čemu je riječ.

Iako su diskografski izbivali, D.I.K. su bili itekako aktivni te finiširali pet novih pjesama. Prva koju slušamo i čiji spot gledamo zove se 'Ako preživim'. "Pjesma se zove tako jer smo spot snimili prije nego što smo dovršili pjesmu, a obzirom da u tom spotu manjim dijelom Dado pliva, a većim dijelom pluta i roni, zaključili smo da je naslov 'Ako preživim' najprikladnij", u šali kaže Kizo.

Sadržaj se učitava...

Spot i pjesma prava su vizualno-audio terapija i fantastičan uvod u ljeto. Big blue Adriatic glavna je lokacija, a Dado glavni (i jedini :) glumac. Osim glumačke uloge, Dado je odgovoran za gitare, sintisajzere i ostatak upravo onih zvukova koje nitko ne čuje, dok je Kizo zadužen za pjevanje, kao i temeljito i ustrajno izbjegavanje pojavljivanja u spotu, navodi se u priopćenju iz Dallas recordsa. 

Kizo također potpisuje glazbu i tekst dok aranžerske zahvate, uz D.I.K., potpisuje i Jeronim Marić, a mastering je odradio Gregor Zemljić. Uživajte u zvukovima koje nitko ne čuje i u pjevaču kojeg nitko ne vidi, uživajte u spotu i pjesmi 'Ako preživim'.