Koliki je svadbeni cjenik domaćih estradnjaka

Kriza je učinila svoje i u glazbenoj industriji, pa se sve veći broj pjevača raspituje o svadbenim angažmanima, piše Slobodna Dalmacija.

Gaže na svadbama dugo vremena u su se u 'višim' estradnim krugovima nepravedno smatrale pothvatima rezerviranima samo za pjevače iz donjih kategorija. Stvari su sada bitno drugačije pa je pjevanje na pirovima postalo 'in', a sve se veći broj poznatih pjevača raspituje se o svadbenom angažmanu. To zapravo i ne čudi jer neka top zabavljačka imena, primjerice Jasmin Stavros i Jole sa svojim bandovima, mogu u jednoj noći zaraditi od sedam do deset tisuća eura.

Među ženama na samom vrhu je Maja Šuput, koja košta od pet do šest tisuća eura, a sa svadbenim gažama nedavno je počela i Jelena Rozga s početnim honorarom od pet tisuća.

'Već sam angažirana za svadbe u svibnju, lipnju i rujnu sljedeće godine, a tu su i brojni nastupi na raznim drugim eventima. Ja sam najsretniji čovjek na svijetu, iako se bavim krvavim poslom. Nije lako pjevati na svadbama od osam navečer do pet ujutro, s kratkim pauzama, i stalno držati atmosferu na usijanju. No svakako se to novčano isplati. Ne zaboravimo i činjenicu da se ujutro pir po glazbi poznaje', rekla je pak Maja Šuput za Slobodnu Dalmaciju.

Neke pjevače, bez obzira na unosnu zaradu, gotovo da je nemoguće privesti pred svadbeni mikrofon, kao primjerice Mišu Kovača. Kada je ipak popustio, na jednom fancy zagrebačkom vjenčanju, višestruko mu se isplatilo; za nekoliko pjesama dobio je 20 tisuća eura, piše Slobodna. Band Colonia inače ne pjeva na pirovima, no za nemoralnu ponudu od 20 tisuća eura možda bi promijenili odluku. Kalkulira se da bi se oko te cifre mogla zavrtjeti i ona početna za Severinu. Pa tko voli, nek izvoli.