KATARZA S 'Banjalučke gitarijade' dolaze u Mostar snimati pjesme

Katarza bend

Šesta Banjalučka gitarijada održana je u organizaciji Queen Estrade, ovaj put u online izdanju. Ovaj događaj, koji od samog nastanka ima za cilj promociju lokalne glazbene scene i podršku mladim bendovima, realiziran je u skladu sa svim epidemiološkim preporukama, u vidu online natjecanja koje je snimljeno u praznom Klubu studenata. 

Na YouTube kanalu Queen Estrade, publika je imala priliku da uživa u sviračkom umijeću i stvaralaštvu bendova 'Katarza', 'Bez Rikverca', 'Reverie', 'Capture' i 'Pod Pritiskom'.

Stručni žiri koji su činili Igor Paspalj (najbolji gitarista za 2020. godinu od strane svjetski poznatog časopisa Guitar World), Bora Đorđević (Riblja Čorba), Dragi i Žika Jelić (YU grupa), Aleksandar Čović (Grupa Regina) i Zoran Đurić (producent Banjalučke gitarijade) odlučili su da su pobjednici ovogodišnje gitarijade banjalučka grupa 'Katarza'. 

Članovi benda 'Katarza' će kao pobjednici Banjalučke gitarijade imati priliku da svoje nove materijale snime u studiju poznatog Muzičkog centra 'Pavarotti' u Mostaru. Drugo mjesto podijelili su bendovi 'Bez Rikverca' i 'Reverie', na trećem mjestu se našao bend 'Capture', dok je nagrada publike otišla u ruke mlade ekipe benda 'Pod Pritiskom'. 

Članovi benda 'Katarza' izuzetno su se obradovali pobjedi za koju kažu da im predstavlja veliki vjetar u leđa, a frontmen benda Ernest Bučinski zahvalio se žiriju na ukazanom povjerenju, ali i Queen Estradi što već šestu godinu za redom organizira događaj poput Banjaučke gitarijade koja banjalučkim autorskim bendovima pruža šansu da ih čuje i vidi šira publika. 

Frontmen benda 'Pod Pritiskom', Ognjen Veselinović izjavio je da je cijelo iskustvo učešća bilo fenomenalno, te da su članovi benda uživali u svakom segmentu. Istaknuo je da ih je nagrada publike veoma obradovala, ali i da ih je posebno dirnula činjenica da su tijekom glasanja žirija najveći broj bodova dobili od legende domaćeg rock-a, Bore Đorđevića, što će pamtiti sa posebnom radošću.

Organizatori Banjalučke gitarijade izuzetno su zadovoljni realizacijom ovog projekta i zahvaljuju se svim partnerima koji su prepoznali njegov značaj i pomogli da se on dogodi, makar i u online verziji, ali su naglasili da se nadaju kako će se ove godine konačno ostvariti uvjeti da se Banjalučka gitarijada ponovo održi na Tvrđavi Kastel sa mnogoborojnom publikom, uz puno dobre glazbe, druženja i plesa, istaknuto je u službenom priopćenju.