FOTO  Kako će se izabrati nova Miss Universe Hrvatske?

Ivana Mišura, Miss Universe Hrvatske, Miss Universe

Prvi ovogodišnji casting održan je u Radisson Blu hotelu u Splitu na kojem se pojavio veliki broj djevojaka iz svih dijelova Dalmacije. Nakon Dalmacije, veliki casting biti će održan i u Zagrebu.

Direkcija Miss Universe Hrvatske pritom najavljuje neke novosti u odabiru finalistica. Naime, po prvi puta neće se odmah na castingu ili putem regionalnih izbora odabrati djevojke koje izravno ulaze u finalnih 20, već će u prvom krugu biti čak 100 kandidatkinja, a cijeli proces odabira finalistica trajati će 3 mjeseca.

Svaka od odabranih sto djevojaka morati će se pripremati za izbor kroz razne izazove koje će pred njih staviti Direkcija, a pritom ih i kvalitetno savjetovati. Izvrsna priprema za finalni izbor Miss Universe Hrvatske 2015. uključivati će brigu o tijelu, pravilnoj ishrani, njezi lica i kose, usavršavanje jezika, uključivanje u društveno-humanitarne akcije, volontiranje, osobni PR) ali i  osvajanje simpatija odnosno glasova fanova iz Hrvatske i cijeloga svijeta. Tim putem osmišljena je aplikacija Miss Universe Croatia koja će biti dostupna za preuzimanje  u kratkom periodu na kojoj će svi moći glasovati za svoju favoritkinju te im im omogućiti da se plasiraju u veliko finale natjecanja Miss Universe Hrvatske 2015. i tako u konačnici uđu finalnih u Top 20, odnosno u borbu za krunu i titulu Miss Universe Hrvatske 2015.  Svaka će djevojka kroz aplikaciju biti povezana i putem svog Facebook i Instagram profila.Odabranih 20 finalistica kroz zadane zadatke biti će već izvrsno pripremljenih najboljih dvadeset djevojaka u finalu ovog izbora ljepote. Kao i do sada djevojke će prije glamuroznog izbora, koji će biti emitiran na televiziji, imati kao i do sada prema propozicijama svjetskog izbora, preliminarno natjecanje na kojem će svaka kandidatkinja imati osobni intervju sa svim članovima žirija.

Da je izbor Miss Universe Hrvatske najprestižniji izbor ljepote u Hrvatskoj govori i ukupni fond nagrada pobjednici natjecanja u vrijednosti od preko 200.000,00 Kuna koji uključuje i glavnu nagradu: studij na prestižnoj Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM) u Zagrebu, vrijedan 20.000 Eura.

MISS UNIVERSE ® najprestižniji je izbor ljepote na svijetu, u vlasništvu Donalda Trumpa i televizijske kuće NBC, sa sjedištem u New Yorku, i jedan od najstarijih izbora ljepote na svijetu s tradicijom dugom 63 godine.

Aktualna MISS UNIVERSE ® je Gabriela Isler iz Venezuele. Ona svoju godinu mandata živi u New Yorku, a osim pojavljivanja na crvenim tepisima i premijerama, modnim revijama i prestižnim kampanjama, njena dužnost je suradnja s mnogim humanitarnim organizacijamauključenim u borbu protiv širenja virusa HIV-a.