VIDEO  Jedan od darovitijih glazbenika regije predstavio je svoj EP

Egret silent turns
Srđan Radovanović

Pančevački glazbenik i producent Petar Pupić, koji nastupa kao Egret, predstavlja svoj debitantski EP 'Silent Turns' sa četiri pjesme, koji je dostupan na svim digitalnim streaming platformama.

Pet godina je prošlo od izlaska prvog singla 'Knot', koji je Egretu donio prvo mjesto na regionalnom natječaju za kantautore 'Poezika' u Novom Sadu. Od tada do danas, Egret je objavio još jednu pjesmu 'My Isle', svirao nekoliko puta - kao podrška Peteru Brodericku i Sari Renar, ali i solo (Kino Šiška Ljubljana, Kontakt Showcase Beograd, Sofar session). 

U međuvremenu kao producent, autor glazbe, aranžer i instrumentalista, radio je na albumima i pjesmama za druge glazbenike, u suradnji sa Milanom Bjelicom (Buč Kesidi, Ljubičice, Iva Lorens).

Sadržaj se učitava...

Tko je točno Petar Pupić? Netko bi rekao – jedan od najdarovitijih glazbenika i producenata generacije, diplomac Berklee College of Music u Bostonu, pjevač koji je oduševio Petera Brodericka tijekom svog nastupa u Beogradu, netko čija glazba nosi drugačije strujanje energije… Petar je sve to, ali i ništa od toga, za mnoge je samo tajna koju ćemo sada pokušati razotkriti još nekim slušateljima.

Egretov EP 'Silent Turns' je kao neki ponovno otkriveni private press album iz sedamdesetih ili osamdesetih. U isto vrijeme i starinski i moderan, sa slojevima zvuka, emocija i desetljeća. Zamislite svjetove Sufjana Stevensa, Jamesa Blakea, Nicka Drakea, Chet Bakera, koji se preklapaju u jednoj točki, u jednom gradu, u jednoj osobi, navodi se u priopćenju iz izdavačke kuće 'Kontra'.

Uvodna 'A Story For Them' postavlja scenu, govori o večnoj ljudskoj opsesiji liderima, a violina (gošća Mirjana Nešković) i genijalna aranžmanska rješenja kao da nas vode na put u nepoznato. 'Unveil' je trenutak u kojem se zaljubite na prvi pogled i shvatate da ljubav može biti i utočište i neka vrsta eskapizma od anksioznosti i socijalnih interakcija. 

'Knot' je dobio svoj definitivni oblik, moćan i hipnotizirajući, sa egretovskim 'wall of sound' vokalima na refrenu. Posljednja pjesma je 'No Time For a Letdown' - himna ogorčenosti, razočaranja i nelagodnog prihvatanja novih, ubrzanih dinamika i krajeva odnosa izmedju ljudi. Ali, svaki kraj može biti i novi početak, a ovaj album je više o počecima, nego o krajevima.