VIDEO  Jazz, funk i pop u prvom singlu novog benda na estradi

Jazz, funk i pop u prvom singlu novog benda na estradi
Screenshot

Samo ime benda, 'Sanremo' zapravo je povezano s nastankom pjesme 'Muzika', koja je prvotno zbog mediteranskog jazzy prizvuka bila zamišljena kao 'prijedlog' za veliki festival 'Sanremo', a iz toga se razvila glazbena priča koja ide u smjeru istoimenog albuma 'Muzika', za koji je već spremno nekoliko pjesama.

Bend 'Sanremo' ujedno je i životni projekt svestranog kantautora Emila Kirbiša (zagrebačkoj klupskoj publici poznatog i kao pjevača u cover bendovima 'Dusty Grooves', potom 'Funkophonix' te Emil & Jurillaz Trio, s Juricom Hotkom i Juricom Rukljićem), priopćeno je iz Dallas recordsa.

Prvi singl kojim se predstavljaju publici je 'Muzika', pjesma koju Emil opisuje kao osobnu refleksiju i emociju povezane s čudnim vremenima korone, potresa i ostalih 'potresnih' pojava u kojima svi živimo u zadnje vrijeme.

Sadržaj se učitava...

Na njoj je radio s istaknutim i nagrađivanim domaćim jazz i klupskim glazbenicima koji zajedno s Emilom čine 'Sanremo', a oni su: Zvonimir Bajević (trube), Mario Bočić (saksofoni), Jurica Rukljić (ventil bas trombon, tuba), Davor Doležal (gitara), Zvonimir Šestak (kontrabas, el. bas), Bojan Drakulić (klavijature) i Frano Putica (bubnjevi, udaraljke).

Za zvuk neizostavni Vid Žgajner iz Slovenije odradio je produkciju, mastering i dio aranžmana dok ostatak aranžmana potpisuje Bojan Drakulić, a 'Muziku' je snimio Luka Grubišić - Čabo u svom Soundbrick studiju.

Ova izrazito svestrana ekipa nije uglavljena u samo jedan žanr, već svojom svestranošću i kvalitetom izlaze iz klasičnih žanrovskih okvira te se igraju glazbom pa je izričaj benda svojevrsna mješavina popa, jazza, funka te na momente čak i bluesa i rocka.

Vizualno atraktivan spot ideja je mladog režisera i producenta Svena Čustovića, kojemu je u produkciji asistirao Gregor Poljakovski. Kombinacija atraktivnih interijera i zanimljivih outdoor lokacija, uz poseban naglasak na detalje i izmjenu svijelih i tamnih scena, montirani su u dinamičan video kojim je 'Muzika' zaokružena u jednu jako lijepu glazbenu priču.