VIDEO  Iva Lorens objavila novi singl

Iva Lorens i ekipa

Iva Lorens objavila je svoj prvi studijski album 'Svitanje' na kojem se nalazi ukupno deset pjesama. Neke od pjesama poput 'Svitanje', '(Hej) nisi više isti', 'Zima', 'Tenzija', '2 DO 4' su nešto ranije tijekom godine objavljene u obliku singlova, priopćeno je iz izdavačke kuće 'Kontra'.

Vodeći singl sa albuma jeste pjesma 'Udarci' za koji je snimljen i prateći video spot, koji je snimao Ivin dugogodišnji prijatelj Marko Kažić, dok ga je režirala ona sama zajedno sa redateljicom Mašom Đorđević. 

U spotu se pojavljuju eminentne dame medijske scene i to: Iva Ilinčić (glumica), Teodora Miljković (influenserica), Ksenija Knežević (bivša članica 'Hurricane' sastava i glazbenica), Iva Parađanin (novinarka), Jelisaveta Miletić (novinarka / menadžerica u kulturi), kao i Irena Mišović, Ivina mama i poznata srbijanska manekenka. Kako Iva Lorens sama kaže glavna, pjesma 'Udarci' predstavlja očekivanja jedne balkanske žene koje joj društvo nameće.

Sadržaj se učitava...

"Ovaj album je moj prvijenac, predstavlja odrastanje, zaljubljenost, društvo u kojem se nalazimo i još mnogo toga, to je album koji sam ja željela imati na našoj domaćoj sceni tijekom svog odrastanja", izjavila je Iva Lorens o albumu 'Svitanje'.

Iva Lorens je kantautorica koja se krajem 2021. godine pojavila na domaćoj sceni i ubrzo je sa svoja prva dva singla privukla pažnju publike i pozitivne kritike. "Iva Lorens je obećanje jednog novog, ponosnog mainstreama", izjavio je Dragan Ambrozić. Mlada pop umjetnica svoje pjesme piše zajedno sa ljevorukim pančevačkim boy bendom 'Buč Kesidi', producentom Milanom Bjelicom i Petrom Pupićem poznatijem kao Egret. 

Njena glazba nosi elemente elektro popa, Ivini nježni vokali ukrašavaju i plutaju kroz njenu glazbu dodajući dubinu cjelokupnim aranžmanima i iskrenim tekstovima. Pjesma 'Svitanje' ubrzo je postala favorit publike, te su je i čitatelji 'Oblakoder' magazina proglasili za pjesmu 2021. godine. Početkom ljeta 2022. najavila je suradnju sa svjetskim pop pjevačem Jason Derulom koji joj je bio mentor u okviru Tuborg Open kampanje i pomogao da napravi svoj sljedeći singl '2 DO 4' koji se kao i pjesma 'Svitanje', također nalazi na solo albumu.