GORAN BREGOVIĆ "Nakupovao sam toliko kuća da me je sram"

Goran Bregović
Nemanja Pančić

Glazbenik Goran Bregović desetljećima gradi uspješnu karijeru, sav novac koji je zaradio, Brega je mudro uložio u nekretnine, te danas mnoge od njih iznajmljuje, a njegova kuća na Senjaku u Beogradu je jedna od omiljenih lokacija za snimanje filmova i serija u Srbiji. Poznato je da Bregović ima i kuću na Jahorini.

Jahorina je omiljeno odmaralište slavnog glazbenika, a i njegov bend Bijelo Dugme često je inspiraciju pronalazio u zelenilu i privatnosti koju im je ta planina pružala. Na Jahorini su nastale i neke od najljepših pjesama koje je napisao, piše Forbes.

Predivna vila na olimpijskoj ljepotici ima 450 kvadrata. Vrijednost joj je teško procijeniti jer se nalazi na savršenoj lokaciji uz samu stazu. Prosječna cijena kvadrata na olimpijskoj ljepotici je oko deset tisuća KM, pa izračunajte koliko je to nula.

Njegova kuća u Tolstojevoj ulici u Beogradu pojavila se u TV seriji "Državni službenik" kao kuća lika kojeg je tumačio glumac Nikola Pejaković.

Pomenutu vilu gradio je tri godine. Opasana je visokim garažnim vratima na daljinsko upravljanje, a dvorište se ne može vidjeti s ulice. Glazbenik je, kako bi svoj dom zaštitio od lopova, postavio i video nadzor.

Prvi pjevač grupe Bijelo Dugme, Željko Bebek nedavno je gostujući u jednom podcastu rekao da je Bregović oduvijek dobro baratao novcem i ulagao u nekretnine, rekao je i da je Bregović zarađivao višestruko više nego on jer je potpisivao aranžmane pjesama. Novac, odnosno podjela zarade je kako Bebek tvrdi najveći razlog njihovog rastanka.

"Nakon što sam se pobunio, pokazao mi je vrata", rekao je Bebek.

Mediji u Srbiji prenose informaciju da je Bregović ovih dana završio još jednu transakciju vezanu za nekretnine. Prenose informaciju da je prodao svoju vilu u Istanbulu koja ga je koštala nevjerojatnih 2.000.000 eura. Informacija nije službeno potvrđena.

"Sirotinja fascinirana kućama"

Bregović je prema dostupnim izvorima vlasnik preko 30 nekretnina u koje je uložio 35 milijuna eura.

"Nakupovao sam toliko kuća da me je sram", rekao je govoreći o svojoj strasti za ulaganje u nekretnine i dodao: "Kao i svaka sirotinja uvijek sam bio fasciniran kućama".

Osim stana u Sarajevu i kuće na Jahorini, Brega nekretnine ima u New Yorku, Parizu, Zagrebu, koristi ih kako bi imao dom na svojim brojnim putovanjima. Tu su i vile na Jadranu koje koristi za odmor, a nalaze se u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Bregović je u brojnim intervjuima govorio kako je kroz karijeru zarađivao novac radeći ono što voli ali i izdvojio jednu zanimljivu situaciju:

"Rat me je zatekao u Parizu u velikom apartmanu i sa malim bankovnim računom, ali sam, po prvi put u životu, bio u panici. Ne zbog toga što mogu umrijeti ili što više neću imati novca, već zbog toga što sam cijeli život proveo lagodno, radeći za novac samo one stvari koje sam želio i koje bih radio i besplatno da je to netko tražio od mene. To je ta vrsta slatke lagodnosti koju samo novac može da vam pruži", rekao je Bregović.

Svoje nekretnine Bregović danas vrlo uspješno kapitalizira kroz iznajmljivanje.