VIDEO  Dubioza Kolektiv predstavila prvi bh. horor glazbeni spot

Dubioza Kolektiv predstavila prvi bh. horor glazbeni spot
Screenshot

'Dubioza Kolektiv' je na svom YouTube kanalu objavila novi video spot za pjesmu 'Kafana'. Ovo je prvi single sa predstojećeg albuma čiji se izlazak očekuje početkom sljedeće godine.

Riječ je o prvom bosanskohercegovačkom horor video spotu. Radnja je smještena u tipičnu lokalnu kavanu u kojoj prekaljena cugerska ekipa spremno dočekuje početak zombi apokalipse.

"Pjesma 'Kafana' je nastala za vrijeme najstrožeg lockdown-a, kada zbog objektivnih okolnosti nismo bili u mogućnosti da sjedimo za šankovima u omiljenim ugostiteljskim objektima. Bol i frustraciju uzrokovanu ovim hendikepom smo pretočili u emotivnu power-folk baladu - koja šalje jaku poruku o tome koliko nam je kavana, kao osnovna ćelija ljudskog društva, nedostajala tijekom pandemije.

Sadržaj se učitava...

Za ilustraciju ovog zastrašujućeg iskustva -  jedino adekvatno rješenje je bio žanr horor filmova, a čak i ovako zastrašujuća ekranizacija nije ni do koljena stvarnom užasu koji smo osjećali",  izjavili su članovi 'Dubioza Kolektiva'.

Video spot je režirao Irfan Avdić, a za zastrašujuće uvjerljive maske zombija je bio zadužen Miroslav Lakobrija. U glavnim ulogama se osim članova 'Dubioza Kolektiva' pojavljuju i Mario Drmać, Edis Bilić, Marko Šelić - Marčelo, Almir Kurt Kugla i Mona Muratović.