VIDEO  COOLIO Preminuo je reper svjetskog glasa

Coolio

Preminuo je reper Artis Leon Ivey Jr., poznatiji pod umjetničkim imenom Coolio, javlja TMZ. Imao je 59 godina. Umro je u kući svog prijatelja u Los Angelesu, a uzrok smrti još nije otkriven, prenosi Index.

Coolio je svjetsku slavu stekao nakon objave hita 'Gangsta's Paradise' iz 1995., za koji je nagrađen 'Grammyjem' za najbolju solo rap izvedbu. Ta pjesma je ranije ove godine dosegnula milijardu pregleda na YouTubeu.

Pjesma je snimljena i izdana u kolovozu 1995. godine, a 2017. je objavljena na YouTubeu. Dakle, kultna pjesma je ušla u klub 'milijardu pregleda' nakon 27 godina od prvog izdavanja i pet godina nakon što je postavljena na YouTube.

Sadržaj se učitava...

Pjesma se pojavila i u filmu Dangerous Minds iz 1995. godine u kojemu glavnu ulogu ima Michelle Pfeiffer. 

U spotu se pojavljuje i Michelle Pfeiffer koja izgovara žestoke riječi o reperu, koji recitira stihove pjesama u polusjeni isječaka iz filmova.

Vizual je dobio nagradu za najbolji rap video na MTV Video Music Awards 1995., iste godine kada je proglašen i najprodavanijim singlom na Billboardovoj ljestvici Billboard Hot 100. Čak 12 tjedana hit je bio na prva dva mjesta liste, a na ljestvici je proveo ukupno 62 tjedna.