VIDEO  Članovi 'Leta 3' i Ivanesky u novoj pjesmi o životu

Članovi 'Leta 3' i Ivanesky u novoj pjesmi o životu

Pjesma 'Tvoje su priče Eiffelov toranj' nastala je u glazbenoj radionici MrLee & Ivanesky, Damira Martinovića Mrleta i Ivanke Mazurkijević, ali ovog puta u vokalnoj suradnji s drugom kreativnom polovicom Leta 3 – Zoranom Prodanovićem Prljom.

"Ivanka i ja imamo prekrasne glasove i bilo je pitanje trenutka kad ćemo ih sjediniti u nekoj pjesmi. I eto, stigao je i taj trenutak. Meni je osobno ovo jedna od najdražih vokalnih suradnji iz više razloga. Kao prvo pjesma mi je baš srcu mila, kao drugo cijeli proces nastanka i realizacije je iz sfere 'više od igre', a kao treće baš sam sretan što sam dobio priliku podijeliti mikrofon s velikom prijateljicom i umjetnicom, takve trenutke treba cijeniti i biti zahvalan na njima. Dodao bih i to da sam sretan zbog toga što smo Ivanka i ja u ovoj pjesmi točno ono što jesmo, nit' prepametni nit' preglupi", poručio je Prlja o suradnji.

"Dugo se tražila pjesma koja bi bila stvarni duet s nepretencioznim hrvatskim tematskim zapletom, i evo nas na ovoj priči dvoje ljudi koji umorni od života ipak odluče još jednom pokušati nešto pokrenuti. Naravno, govorimo o strasti življenja i kako je treba tu i tamo ponovo reanimirati", rekla nam je Ivanka Mazurkijević i dodala:

"Prljin vokal je predivan, Mrletov doprinos velik, a moja sreća ostvarena! Pjesma je na hrvatskom i nema skriveno značenje. Točno piše što jest – da su naše priče Eiffelov toranj", priopćeno je iz Dallas recordsa.

Sadržaj se učitava...

Pjesmu je i ovaj put ekranizirao art direktor Saša Hess, s kojim kreativni dvojac surađuje već neko vrijeme. Tekst potpisuje Ivanka Mazurkijević, glazbu su radili Ivanka i Mrle, a aranžman i produkciju Mrle koji za pjesmu kaže kako je nastala dok se vozio u liftu prema samom vrhu Eiffelovog tornja.

"Zamišljao sam kako pucaju sajle koje vuku lift prema gore pa se lift u tili čas poput rakete zabija u koru zemlje i ulazi u njenu utrobu. Odjednom se otvaraju vrata i ulazimo u svijet čudovišta, gdje i sami postajemo bića od kamena, ali snaga majke Zemlje toliko je jaka da u okaminama eruptivno budi ljubav. Poslušajte pjesmu na svim streaming servisima, spot je na Youtubeu".