VIDEO  Čak sedmim singlom sa posljednjeg albuma, Silente obradovao svoju publiku

Silente pitanje je ljubavi
Screenshot

Dubrovački bend 'Silente' predstavlja spot za singl 'Pitanje je ljubavi' koji je objavljen na aktualnom albumu 'IV'! Riječ je o sedmom i posljednjem singlu sa novog albuma, a ovom pjesmom bend zatvara veliki niz singlova i ciklus koji je započeo prije dve godine i kreće sa radom na novom materijalu. 

Video spot za 'Pitanje je ljubavi' predstavlja svojevrsni putopis i kolaž snimaka sa turneje tijekom 2022. godine. Spot je režirao Miran Brautović iz 'Palm Productions' koji je putovao sa bendom na ljetnjoj turneji i snimao bend na bini i izvan njega.

Nakon ovogodišnje, nikada bogatije koncertne promocije albuma 'IV', 'Silente' uzima kratku koncertnu pauzu, te se povlače u studio i počinju sa radom na novom materijalu. Nove pjesme očekujemo na proljeće kada će se bend ponovno vratiti na bine uz niz koncerata. 

Kao i za sve pjesme sa albuma 'IV' i na 'Pitanje je ljubavi' tekst potpisuje Sanin Karamehmedović, glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović, produkciju Nikša Bratoš koji sa Domagojem Perišićem potpisuje mix i master.

Sadržaj se učitava...

"Imamo to pitanje u glavama već dugo i već smo ga postavljali kroz neke 'Silente' pjesme, ali nikada ovako grubo i direktno. 'Tražiš li slobodu ili samo dobrog gospodara?' Pokušali smo da provučemo taj problem kroz pjesmu da možda bolje shvatimo sve to. Nismo sigurni da smo uspjeli, ali pjesma je dobra. Nadamo se da će je publika prihvatiti i javiti nam odgovor na to pitanje. Ako ga nađu prije nas", poručuje 'Silente'. 

'Silente' je na hvaljenom albumu 'IV' objedinio ukupno 10 pjesama, a čak njih sedam je predstavljeno kao singl. Od šest do sada predstavljenih singlova, svi su ušli na top 20 listu najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj. Čak tri su zauzela prvo mjesto na listi u državi, a riječ je o pjesmama jMene moje uši lažuj, jNikada ovakoj i jPoljubi me za krajj. Uz jNavečer se srca lomej, jIdij, jPodjelaj, novi singl 'Pitanje je ljubavi' zaokružuje priču oko aktualnog albuma. 

Novi singl 'Pitanje je ljubavi' još je jedan sa albuma 'IV' i dostupan je na svim streaming servisima, dok je u prodaji i CD izdanje albuma, navodi se u priopćenju iz izdavačke kuće 'Kontra'.