BH. INFLUENCERICA I HRVATSKA PUTOVNICA Hana Hadžiavdagić se pohvalila svečanom zakletvom na društvenim mrežama

Hana Hadžiavdagić

Bosanskohercegovačka influencerica Hana Hadžiavdagić danas je imala svečanu zakletvu povodom dodjele hrvatskog državljanstva.

Najprije je Hana objavila službeni dokument na kojem je ispisana zakletva uz melodiju i tekst hrvatske himne. Na objavi je tagirala Vladu RH i predsjednika Zorana Milanovića, piše Klix.ba.

"Državljanstvo imam odavno, a ovo je svečana dodjela", napisala je Hana uz fotografiju na kojoj pozira sa policijskim službenikom.

Hana Hadžiavdibegović

Podsjećamo, Hana je već ranije odgovorila onima koji su se pitali "otkad je ona Hrvatica".

"Veća od mnogih s obzirom na to da tu godinama živim i radim te plaćam uredno porez za razliku od mnogih 'velikih Hrvata' koji imaju firme po Hercegovini", napisala je Hana.

Hana Hadžiavdibegović

"P.S. Neka ja nisam, ali neka jesu oni što glasuju i određuju sudbinu zemlji u kojoj su možda nekad bili na moru. Evo ja znam nekoliko takvih iz Srednje Bosne koji nikad nisu bili u Zagrebu, ali su veći Hrvati od mene. Ovdje uopće ne govorim o vjeroispovijesti, čisto da bude jasno. Ljudi znate li da je 2022. Malo emancipacije nije na odmet", poručila je tada u svom Instagram storyju.