VIDEO  Banjalučanima godila mostarska klima, pa snimili još jednu pjesmu

Bend Katarza u Mostaru
Foto album Katarza

Banjalučki bend 'Katarza' početkom ovog tjedna premijerno na YouTube kanalu objavio je svoju pjesmu 'Bez sna' koju su tijekom mjeseca ožujka snimali u studiju MC 'Pavarotti' u Mostaru. 

Ova pjesma će se naći na njihovom albumu 'Energija' koji bi trebao biti završen početkom sljedeće godine. 'Katarza' je pojednik BL Gitarijade za 2020. godinu i tom prilikom su dobili nagradu da snime pjesmu u MC 'Pavarotti'.

"Prošle godine smo pobjedili na šestoj Banjalučkoj Gitarijadi koju je organizirala agencija 'Queen estrada'. Nagrada je bila snimanje pjesme u Mostaru i mi smo sa tom namjerom i otišli. Međutim, kada smo došli u MC 'Pavarotti' uvidjeli smo da su tamo odlični uvjeti za snimanje, pa smo odlučili da snimimo maxi singl na kojem će se naći četiri pjesme", rekao je Ernest Bučinski Erni frontmen, pjevač i gitarista bedna.

Sadržaj se učitava...

On je dodao da će njegov bend početkom sljedeće godine, najvjerojatnije snimiti i ostatak pjesama i kompletirati album od desetak kompozicija.

'Katarza' je nastala 2008. godine i kroz sastav su prošli mnogi glazbenici. Bend je u različitim postavama do sada imao dosta nastupa, ali, po mišljenju frontmena benda, bend nikada nije bolje zvučao nego sada.

"Ova ekipa je dobitna kombinacija. Na Gitarijadi smo nastupili kao trojac Alen Tarabić, Denis Selimović i ja. Jako dobro smo odsvirali taj nastup, ali ipak nam je falio još jedan 'stub' da bi bend zazvučao jače i stamenije. Pozvali smo Borka Stajčića da se priključi ekipi kako bi gitarske dionice i rifovi došli do izražaja. Njegova gitara na postojeću perfektnu ritam sekciju ulegla je kao da sa nama svira godinama. 

On je odličan instrumentalista i majstorski je odradio sole koje su jako originalne. A zaista je teško u oceanu rock 'n' roll bendova biti originalan, jer na tisuće je bendova i glazbenika koji su stvarajući svoje pjesme ostavljali tragove u povijesti ove vrste svirke. 

Ipak, ako smo dostigli barem kapljicu originalnosti u tom ogromnom oceanskom prostranstvu raznoraznih bendova, možemo reći da smo uspjeli. U principu mi smo svirali za sebe i da sebi udovoljimo, ali naravno da bi nam bilo jako drago kada bi i publika prepoznala i pozitivno ocijenila naš rad", objasnio je Erni.