VIDEO  Atmospheric predstavio pjesmu o letargiji

Atmospheric predstavio pjesmu o letargiji
Ana Bartoniček

Pjesma 'Ako tko pita' 7. je singl kojim riječki glazbeni projekt 'Atmospheric' predstavlja svoj peti studijski album 'Skrivena duga', priopćeno je iz Dallas recordsa.

'Ako tko pita' pjesma je čija je interpretacija ostavljena svakome ponaosob, a ono što je 'Atmospheric' njome želio prenijeti je poruka o svojevrsnoj letargiji koja je prisutna u mnogima. Nezadovoljstvo u raznim segmentima ljudskog postojanja teret je kojeg nije lako nositi, ali opet opcija koju mnogi radije odabiru.

Šuti, dobro je, ne talasaj - umjesto odluke i borbe za bolje. Ljudi traže bijeg iz stvarnosti, jaka je želja za povratkom u priodni čovjekov svijet, samo treba hrabrosti za taj prvi korak. A kad se dogodi, sve se mijenja, na bolje!

Lado Bartoniček (vokal, gitare, klavijature i programiranje), Martina Majerle (vokal) i Marko Sedlak (solo gitara), ovim albumom obilježavju 20. godišnjicu djelovanja benda. U pedesetak minuta i kroz 13 pjesama, ispričali su svoju glazbenu priču koja je presjek zajedničkog stvaranja od samih početaka 'Atmospherica' sve do danas.

Sadržaj se učitava...

Autor glazbe, stihova i aranžmana je Lado osim obrade pjesme 'Iznenadi me', grupe Xenia iz 1983. godine (autor Robert Funčić) u kojoj je ženski gost-vokal Mirna Škrgatić, i za koju Lado potpisuje aranžman. Album nosi naslov po istoimenoj pjesmi koju su odlučili predstaviti u dvije verzije. U drugoj, dužoj verziji 'Skrivene duge' vokal je Mia Egredžija iz riječkih 'Putokaza', a na albumu gostuju i Franjo Jardas, koji je odsvirao bas gitaru u pjesmi 'Samo me sanjaj', i Ivo Huljev na električnoj gitari u pjesmi 'Ako tko pita'.

Autori fotografija su Ana i Lado Bartoniček dok postprodukciju naslovnice albuma potpisuje Viktor Pravdica. Tehnička podrška u realizaciji bili su Borut Kružić i Hrvoje Dragosavić.

"Bilo je lijepo oživjeti pjesme sa samih početaka projekta 'Atmospheric' i prisjetiti se kako smo zvučali tada, kao vrlo mladi ambijentalni elektropop band. Također slušatelji će prepoznati evoluciju samog zvuka i ideja u novonastalim  pjesmama čije je stvaranje s Ladom uvijek artistički zanimljivo i pomaknuto od domaćeg mainstreama, što je ujedno i naša prepoznatljivost", kaže Martina Majerle.

Spajanje raličitih zvukova i melodija, tempa i vokala, prepoznatljiv su i autentičan potpis 'Atmospherica', a 'Skrivena duga' njihova je nova glazbena knjiga ispisana inspirativnim životnim pričama.