VIDEO  Andrija priredio ljetno glazbeno osvježenje

Andrija Gavrilović u krug
Veljko Lalović

Andrija Gavrilović odnosno A.N.D.R., glazbeni producent i trubač školovan na Berkelyju, predstavio je album 'U krug' na kome gostuju nova lica lokalne scene, a koji se može pronaći na svim streaming platformama.

Njegove kompozicije upotpunili su neki od najistaknutijih artista novog pop vala – Luka Rajić, Manivi, Nataleé, Retrospektiva, Maat Bandy (Gramophonedzie), Ana Protulipac (IrieFM), ILIJA, Jana Vuković, Arya i ANJA. Naslovna pesma albuma, 'U krug', predstavljena je pratećim video spotom, dok ostalih deset pjesama prate unikatni vizualajzeri.

"Misija ovog albuma jeste da pokažemo javnosti da je domaća glazba sve bolja zbog vrhunskih glazbenih umjetnika koji je prave, a i DJ-evima i radio postajama kažemo 'Evo, imate radijske hitove i pop melodije koje mogu zabaviti publiku'. Jedino što treba da pitamo sve - kako možete još više da nas sve podržite kako bi naša glazba mogla postati novi mainstream.

Sadržaj se učitava...

"Osjećam da smo na dobrom putu, kad sam ugledao lica Ane Stanić, Kendija, Buč Kesidija, Fantoma, MAPO keys, benda Ljubičice i drugih istaknutih glazbenika na promociji albuma, shvatio sam da svi imamo isti zadatak. Dobro je znati da je kolektivni duh izašao sa albuma u stvarnost", ističe Andrija.

Nakon studija na čuvenom Berklee College of Music u Bostonu i izvođačko-glazbenog života u New Yorku, Andrija Gavrilović se 2020. godine vraća na domaću glazbenu scenu. Ujedno i trubač i aranažer, Andrija po povratku u Beograd stvara novi identitet kao producent dance-pop zvuka pod imenom A.N.D.R. i prati svoj novi zadatak da kolektivno glazbeno stvaralaštvo potakne svojim produkcijskim zanatom stečenim na Berkelyju. 

Nakon komponiranja glazbe, A.N.D.R. okuplja deset artista sa lokalne scene i završava isto toliko dance/pop pjesama sa pratećim spotovima koji čine njegov debi album 'U krug', ističe se u priopćenju izdavačke kuće 'Kontra'.

Nakon promocije koja je okupila brojnu beogradsku glazbenu zajednicu, ogromne promotivne podrške na društvenim mrežama i novonastalog medijskog posvećivanja alternativnoj sceni - A.N.D.R. i ekipa albuma 'U krug' sve su sigurniji da javnost želi prihvatiti i podržati kvalitetan suvremeni zvuk glazbenih umjetnika.