ADVENT METKOVIĆ Kraljevi funka „Soul Fingers“ sutra po prvi put na sceni u Metkoviću

Advent u Metkoviću

Manifestacija Advent Metković koja je ove godine najbogatijim adventskim programom u dolini Neretve privukla rekordan broj posjetitelja, ulazi u završnicu uz audio-vizualni spektakl hrvatskih kraljeva soula i funka. Po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri u Metković stiže grupa „Soul Fingers“ i s nestrpljenjem očekuju koncert koji će se dogoditi u petak 29. prosinca u Gradskom parku s početkom u 20:30 sati.

„'Soul Fingersi' su poznati kao vrhunska glazbena atrakcija. Koncertni spektakl grupe, koja je kroz više od četrdeset godina aktivnog staža postala sinonim za soul i funk glazbu na ovim prostorima, obiluje energijom, stilom, vrhunskom scenskom estetikom i koreografijom. Poznati su po izravnom kontaktu s publikom u kojem stvaraju čaroliju koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. U svojoj uzbudljivoj, internacionalnoj karijeri 'Soul Fingersi' su održali više od dvije tisuće koncerata“, priopćili su organizatori.

Spektakl „Soul Fingersa“, vrhunski je uigran koncertni događaj sjajnih glazbenika predvođenih uvijek dobro raspoloženom soul braćom Denisom i Harisom u pratnji zamamnih „Pinky Sisters“, pa s pozornice ova čarobna ekipa s lakoćom osvaja srca i mami osmijehe publike svih generacija.

Advent u Metkoviću

„No, koncert čuvenih hrvatskih kraljeva soula i funka samo je dio bogatog programa posljednjeg tjedna manifestacije Advent Metković. Nakon odličnih ovotjednih nastupa mostarskog kantautora Ive Jurića i Posebne vožnje, akustičnog dua Mata & Sile te lutkarskog mjuzikla Duška Mucala u četvrtak s početkom u 19:30 u kazalištu GKS-a Gradska glazba Metković održat će tradicionalni božićno-novogodišnji koncert. Istog dana u 20:30 u Gradskom parku nastupa mladi metkovski glazbenik u usponu Ivan Vidović“ , kazali su organizatori.

U petak i u subotu, na Trgu kralja Tomislava u 15 sati na rasporedu je plesna radionica Dade Čokolade za djecu i mlade. U subotu od 15 sati u Gradskom parku će biti provedena humanitarna akcija za pomoć Udruzi cerebralne i dječje paralize doline Neretve “Leptirići” pod nazivom “New Year Donation Day” u kojoj sudjeluju sve adventske kućice sa svojom gastronomskom ponudom specijalno pripremljenom za ovu prigodu.

„Navečer, u 20:30 sati nastupa jedan od istaknutih predvodnika dubrovačko-neretvanske elektronske glazbene scene DJ Vedri Tunes (Delta Swamp Music) koji priprema specijalni novogodišnji mix najvećih klupskih hitova. Program Adventa Metković završava u nedjelju 31. prosinca dječjim dočekom Nove godine točno u podne, uz bogat zabavni program koji počinje u 10 sati i uključuje nastup DJ-a, Disneyjeve junake, dječje šampanjce, slatkiše i besplatno klizanje do 14 sati. Klizalište i kućice u Gradskom parku radit će do subote u standardnom radnom vremenu od 14:30 do 22:00 odnosno do ponoći, a u nedjelju od 10 do 14 sati“, izjavili su organizatori.

Advent Metković idealno je mjesto za zajedničko stvaranje predivnih obiteljskih uspomena, susrete sa starim prijateljima i upoznavanje novih, te ispunjenje srca toplinom i radošću u blagdanskom razdoblju. Organizatori Adventa Metković su: Grad Metković, Ustanova za kulturu i sport Metković i Turistička zajednica grada Metkovića uz podršku Dubrovačko-Neretvanske županije i Turističke zajednice Dubrovačko-Neretvanske županije.