VIDEO  14 godina od smrti Toše Proeskog

Toše Proeski

Prije točno 14 godina, 16. listopada 2007., oko 6 sati i 20 minuta ujutro, u automobilskoj nesreći na autocesti u blizini Nove Gradiške smrtno je stradao Toše Proeski u dobi od samo 26 godina, piše Index.

Iako je prošlo toliko vremena, makedonski slavuj, kako su mu tepali, i danas živi u srcima obitelji, kolega i vjernih obožavatelja koji mu i dalje svake godine odaju počast. U njegovu čast i ove godine trčat će se tako tradicionalni 900 km dug maraton od Nove Gradiške do njegovog rodnog Kruševa.

Sadržaj se učitava...

Todor Toše Proeski rođen je 25. siječnja 1981. u Kruševu, u Makedoniji, diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Skopju kao jedan od najboljih studenata svoje generacije, a bio je jedan od prvih glazbenika koji je ujedinio prostor bivše Jugoslavije.

Iza sebe je ostavio pjesme, ali i rečenice po kojima će ostati upamćen, a posljednji intervju večer prije smrti, u kojem je izjavio "kako mu je svega puna glava", s njim je ušao u legendu. Da je bio skromni mladić velikog srca, pokazivao je i svojim djelima: uvijek je nesebično pomagao onima kojima je to bilo najpotrebnije.