''ŠEFE POČIVAJ U MIRU'' Zlatko Dalić oprostio se od Ćire, evo što je ranije govorio o njemu

Zlatko Dalić i Ćiro Blažević
Cropix

Zlatko Dalić, trenutni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, koji je Ćiri ‘preoteo’ titulu najuspješnijeg izbornika u hrvatskoj povijesti oprostio se od njega na društvenoj mreži.

''Šefe počivaj u miru. Hvala ti na svemu!'', objavljeno je na službenom Instagram profilu Zlatka Dalića.

Ovo dvoje velikana hrvatskog sporta dijeli više od 20 godina uvažavanja, suradnji i prijateljstva, a znamo i da je Dalić više puta tijekom godina rekao kako mu je Ćiro poput drugog oca, odnosno da ga vidi kao mentorsku, očinsku figuru na koju se uvijek mogao osloniti.

Tako je Dalić svojevremeno rekao kako mu je Ćiro ‘učitelj, mentor, prijatelj, poštujem ga kao vlastitog oca’. Brončanom i srebrnom izborniku, Miroslavu Blaževiću i Zlatku Daliću, putovi su se prvi put spojili u listopadu 2003. godine. Zlatko je bio na poziciji sportskog direktora NK Varteksa, a Ćiro nadolazeći trener Varaždinaca, nasljednik netom smijenjenog Dražena Beseka.

Dalić je jednom otkrio i kako je isprva, nakon upoznavanja Blaževića, prema njemu osjećao strahopoštovanje i strah, ali da se s vremenom među njima rodilo istinsko prijateljstvo.

‘Ćiro mi je puno pomogao kada mi je bilo najpotrebnije, kada sam gradio karijeru, stvarao se kao trener, bio je neki vid ‘kišobrana’ koji me štitio. Bio je uz mene i dao mi odriješene ruke. Svakom mladom treneru može pomoći ako se savjetuje i razgovara s nekim starijim kolegom, i da kroz to donosi svoje odluke’, rekao je Dalić svojevremeno o Ćiri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na samom kraju, nakon što je Ćiro dugo bio najtrofejniji izbornik s osvojenom broncom na Svjeetskom prvenstvu 1998., Dalić ga je ipak ‘pretekao’. Osvojio je srebro i broncu na posljednja dva Svjetska prvenstva, a Ćiro je više puta rekao kako je iznimno ponosan na sve uspjehe Dalića, trenera koji je uz njega stasao.