RODITELJI OPREZ Djeca na velikom odmoru oponašaju seriju Squid Game. Udaraju se, glume smrt i sami se ozljeđuju

ekranizacija, djeca, nasilje, squid game

Nakon što se nedavno serija Squid Game našla na udaru kritika učitelja iz Velike Britanije, koji su uočili da se dio učenika koji su gledali seriju pretvaraju da pucaju jedni u druge na školskom igralištu, apel roditeljima i skrbnicima poslala je i jedna osnovne škole na Floridi. 

"Naime, djeca širom SAD-a počela su igrati svoju verziju “igre lignje” tijekom odmora, a pritom izriču užasno nasilne kazne inspirirane serijom", donosi Gracija.

Ilea Faircloth, direktorica Osnovne škole Hiland Park u Panama Cityju na Floridi, rekla je za Fox News da su se učenici međusobno udarali kako bi rekreirali eliminacijski dio prikazan u seriji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ističe da je uočeno još problema, poput toga da postoje online videozapisi u kojima djeca kopiraju likove iz serije, a roditelji toga možda nisu svjesni.

“Na Netflixu je trenutno popularna serija Squid Game za koju se svi možemo složiti da nije prikladna za malu djecu. Iako roditelji mogu misliti da njihova djeca nisu izložena seriji, ovog tjedna nam je postalo jasno da nekoliko platformi za razmjenu videa čine dio sadržaja dostupnim djeci bez znanja roditelja”, napisala je škola na Facebooku.

“Zbog toga neka djeca pokušavaju ponoviti scene u školi, ali ono što zvuči bezazleno zapravo nije tako jer igra u seriji uključuje ‘eliminaciju’ (smrt) i vidimo djecu koja se pokušavaju ozlijediti”, dodaju.

Roditelje se poziva da budu svjesni sadržaja kojem njihova djeca pristupaju na internetu i porazgovaraju s djecom o tome zašto ne mogu igrati nasilne igre u školi.

“Kći mi je rekla da na odmoru igraju Squid Game”, “Meni je sin rekao da su njegovi prijatelji osmislili Squid Game i da se igra na školskom igralištu”, “Ne vidim čemu histerija? Pa svi smo igrali te dječje igre”, komentari su nekih roditelja na ovu temu.