PROSLAVA 20 GODINA RADA "Prije će Dubioza Kolektiv nastupiti na Eurosongu, nego BiH reprezentacija na Euru 2024"

Press Dubioza Kolektiv

Povodom 20 godina rada, Dubioza Kolektiv predstavlja još dva svoja albuma na vinilu - Apsurdistan i Wild Wild East su od danas u prodaji. U sljedećim mjesecima, u rođendanskoj vinilnoj kolekciji stižu i ostali albumi.

"10 godina nakon objavljivanja Apsurdistana, Ronaldo još uvijek ne igra za BiH, nismo našli bušotinu nafte u bašti, ni Sejdić, ni Finci nisu konstitutivni, a ni Šveđani ne čekaju u redu za vize ispred naše ambasade… Valjda će se u narednih 10 godina barem nešto ostvariti, iako će Ronaldo do tad biti u mirovini...", našalili su se iz Dubioze.

Inače, Apsurdistan je najpoznatiji i najuspješniji Dubiozin regionalni album. Wild Wild East originalno je objavljen 2011. godine za američku diskografsku kuću Koolarrow Records, iza koje stoji Bill Gould iz Faith No Morea, i bio je prvo Dubiozino internacionalno izdanje.

"Davne 2011. godine napisali smo pjesmu Euro Song na albumu WWE. Od tada traje naš neostvareni san o nastupu na Euroviziji. Kako sad stvari stoje, prije će Dubioza Kolektiv nastupiti na Eurosongu, nego BiH reprezentacija na Euru 2024.", dodali su.