VIDEO  Preminuo je legendarni Brico iz 'Našeg malog mista'

Miše Martinović, Naše malo misto, glumac
dulist.hr

Napustio nas je jedan od najdražih i najvećih glumaca, naš sugrađanin, omiljeni Brico iz Malog Mista, gospar Miše Martinović, javlja Dubrovački vjesnik.

Maestralan i na ekranu kao i na pozornici, uvijek vezan za Grad i u životu i u pozivu, Miše Martinović u 96. godini, bistra uma i snažne volje, bio je jedan od rijetkih koji su Grad gledali kao nešto uzvišeno, kao i sve one koji Grad vole i osjećaju. Nezaboravne uloge na Dubrovačkim ljetnim igrama, pozornicama svih kazališta u sadašnjoj i bivšoj državi, filmovi i serije, obitelj zauvijek vezana za isti poziv, bogata su ostavština velikoga glumca.

Sadržaj se učitava...

Rođen je u Postranju u Župi dubrovačkoj 1. lipnja 1926. godine, a njegov životni put počeo je neobično, no nastavio se onim pravim putem, glumačkim pozivom za kojeg je bio rođen i zbog čega je gledateljima uvijek davao najviše i najbolje. 

Dubrovčani ali i svi ostali koji su poznavali Mišu i njegov rad opraštaju se od njega na društvenim mrežama emotivnim porukama i fotografijama iz nekih boljih dana.

Od gospara Miše oprostio se i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

"Adio, gospar Miše!

Pošao je jedan od najvećih. Teško je pobrojati sve velike uloge koje je imao gospar Miše tijekom svoje velike glumačke karijere. Od kazališnih, preko filmskih uloga bio je jedan od najvećih hrvatskih glumaca, a Dubrovačke ljetne igre su u istinu bile godinama znak jednakosti s Mišom Martinovićem bilo kao knezom ili u nekom od Držićevih likova. Kao televizijskog glumca vjerujem da ćemo ga svi pamtiti po ulozi brica u Našem malom mistu. Adio, velikom dubrovačkom Gosparu i velikom hrvatskom domoljubu. Adio, gospar Miše! Falit ćete nam", napisao je na svojoj Facebook stranice Franković.