VIDEO  Premijera dokumentarnog filma o bendu 'Zona iskljuchenja'

Zona iskljuchenja
Zona iskljuchenja

Njihov život je jedna posebna nota. Ovako priču o goraždanskom rock bendu 'Zona iskljuchenja' započinje Elma Kazagić najavljujući svoj novi dokumentarni film  upravo naziva Zona iskljuchenhja čija je TV premijera večeras na Federalnoj TV u 20:45, a u Goraždu 8. prosinca. Priča je to rock bendu, o dječacima od trinaest ili petnaest godina koji su se okupiti 1993. godine u rock školi u Goraždu i oformili bend, prvobitno naziva Paradox, a potom Zona iskljuchenja, kako je ostalo do danas.

Film donosi  pregršt dobre svirke, Zoninu muziku koja prati izvrstan vokal Admira Hurema Atka, ali I njihova svjedočenja o drugarstvu koje traje 30 godina, o gubicima najbližih, pa i stavove kojim potvrđuju da su ipak ostali  “čistih” glava, vrlo demokratskih shvaćanja, žestoki alternativci koji i kada svjedoče o najtežim stvarima čine to s dozom humora, okrenuti budućnosti za koju iz prošlosti, kako kažu, “vade samo dobro”. 

Sadržaj se učitava...

U vrijeme dok ovo pišemo momci iz Zone su na putu prema Hercegovini.
 
“Mi smo upravo na putu prema jugu, prema Pavarotti studiju u Mostaru gdje Zona već tradicionalno snima svoj materijal i zato poseban pozdrav za čitatelje portala hercegovina.info. Snimat ćemo tri nove numere koje ćemo uskoro I objaviti, a plan je da sve kompletiramo I objavimo početkom iduće godine” kaže za portal Hercegovina.info Dženan Hadžović Hadži klavijaturista benda Zona iskljuchenja.  Svi skupa film će gledati u Mostaru I iščekuju ga samo tako.  “Jako smo ponosni I uzbuđeni zbog ovog filma i sigurno je da će nas večeras bura emocija preplaviti, ali isto tako vjerujem da to nije ni približno onom emotivnom šoku koji vjerujemo da ćemo doživjeti na  živoj promociji 8. prosinca u Goraždu”, završava Hadži. 

Na dokumentarcu su uz Elmu radili snimatelj Almir Čaušević, tonac Boris Kragulj, montažer Jasmin Nalo, producent Edin Lonić. 

Zona iskljuchenja su:

ADMIR HUREM – ATKO, vokal
SENKO BOROVAC - NENI, bas gitarist, back vokali
DŽENAN HADZOVIĆ – HADJY, klavijaturist, back vokali
JASMIN BEŠLIJA - JASSA, bubnjar
OMAR SOFTIĆ – BOLE, lead gitarist
TARIK ŠAHINPAŠIĆ – ŠTULO, vokal 1993-1995
NIHAD GLUŠĆIĆ –KRUGER, gitarist 1995-2012
SANJIN ŠABANOVIĆ – SANA, ritam gitarist 1997-2005

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.