FOTO  PETAR DUGANDŽIĆ IZ LJUBUŠKOG NASTUPIO U SUPERTALENTU Senzacionalni performans ostavio je žiri bez riječi

Petar Dugandžić Supertalent Princ Petar
Screenshot

U Supertalentu pjesme i plesa nikada ne nedostaje, svaka epizoda donosi nevjerojatne talente i iznenađenja, tako da ni ona koja se emitirala u proteklu nedjelju nije bila iznimka. U ovoj epizodi, publika je bila oduševljena, a u nekim situacijama čak i zgrožena nesvakidašnjim talentima kao što su streetworkout, performans, gašenje svijeće umom pa čak i podrigivanje.

Uz Andija Ismailija, 14-godišnjeg  dječaka  iz Sjeverne Makedonije koji je svojim plesnim umijećem žiri ostavio bez teksta te pune emocija čime je postao i Martinin ovogodišnji zlatni gumb, još je jedan nastup ostavio velik utisak kao na žiri tako i na publiku. Simpatije žirija osvojio je Ljubušak Petar Dugandžić, pod umjetničkim imenom "Princ Petar 23".

Petar Dugandžić Supertalent Princ Petar

Ovaj talentirani Ljubušak osvojio je srca žirija svojom emotivnom životnom pričom. No, ono što je uslijedilo nakon što je podijelio svoju priču uistinu je nešto što će se dugo pamtiti. Napetost među žirijem i gledateljima rasla je kako senjegov performans odvijao. Na pozornici je bila postavljena zlatna skulptura u obliku jajeta, a svi su se pitali što se krije unutra. Nagađanja su bila brojna, ali nitko nije mogao naslutiti što će uslijediti.

Petar je započeo svoj nastup pod nazivom "Performans ponovnog rađanja", a iza njega stajala je posebna priča. 

Petar Dugandžić Supertalent Princ Petar

Ovaj performans bio je znak obnove, transformacije i snage ljudskog duha. Petar se doslovno "rodio" iz tog zlatnog jajeta na pozornici, izazivajući oduševljenje i iznenađenje među svima prisutnima.

''Ja bih rekao da je moj najveći talent volja za životom. Igrom slučaja, ne mojom krivicom, meni je bila propisana smrtna kazna u inozemstvu gdje sam živio, boravio i radio. Teško mi je o tome i pričati jer opet to ostavlja taj isti dojam, jer jednom kad ti netko kaže da će ti oduzeti život, ti se s tim i pomiriš'', kazao je.

Petar Dugandžić Supertalent Princ Petar

Petar, kao i mnoge druge osobe koje su se na bilo kakav način izdvajale iz mase, prošao je kroz različite životne izazove i iskušenja koja su ga na kraju krajeva i oblikovala. Njegova priča nije bila samo o talentu i umjetnosti, već i o snazi i otpornosti ljudskog duha. Poput mnogih koji su se suočavali s preprekama i teškoćama, Petar je također iskusio svoj dio nepravde i izazova.

„Nakon svega što sam prošao, maltretiranje u osnovnoj, pa u srednjoj, pa kad sam bio momak, pa nedavno sad kad sam već odrastao muškarac... Jednostavno, stvorio sam taj neki novi svijet koji je za mene divan. Budući da jesam senizibilan i emotivan, udare i mene emocije, a kroz ples se najviše fizički oslobodim, a slikanjem se oslobađam psihički. I onda sam došao do toga da se bolje opet roditi nego neke stvari prebroditi. Idem dalje kroz život takav kakav jesam“, dodao je.

Petar Dugandžić Supertalent Princ Petar

Jedno je sigurno, ovaj performans nije bio samo plesna virtuoznost neko i simbol nade. Prikazao je da se čak i kroz najmračnije trenutke u životu može pronaći svjetlo. Nakon Petrovog nastupa cijeli žiri Supertalenta ostao je potpuno oduševljen, a publika je doslovno "eksplodirala". Njegova neobična izvedba izmamila je takve reakcije da su svi prisutni gledatelji ustali na noge kako bi gromoglasnim pljeskom i uzvicima podrške izrazili svoje divljenje. Publika je jednostavno osjetila snagu njegove izvedbe.

Petar Dugandžić Supertalent Princ Petar

Što se tiče odluke o Petrovom prolasku u drugi ciklus natjecanja, pred žirijem Supertalenta nije bio težak zadatak jer je reakcija publike govorila više od svega.

''Meni se ovo jako svidjelo. Mislim da za tebe postoji jako puno prostora ako se tome posvetiš'', izjavila je Martina, dok je Fabijan primijetio, ''Zaista izgledate drukčije i posebno, nešto što je ovako s ponovnim rođenjem doista zanimljivo.'' Maja je dodala, ''Ovo je zaista nešto nesvakidašnje.'' Unatoč ovim pohvalama, Davor Bilman je bio jedini od četiri člana žirija koji je dao konstruktivno "NE".

Petar Dugandžić Supertalent Princ Petar

Ova emocionalna i simbolična priča podsjetila nas je na snagu preobrazbe i mogućnost novih početaka. Ovaj Ljubušak uspio je spojiti umjetnost, emocije i narativ u jedan nezaboravan trenutak na pozornici Supertalenta.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.