FOTO  Patrick Swayze izgubio borbu s opakom bolešću

Slavni glumac Patric Swayze umro je od raka gušterače u 57. godini. S teškom bolešću borio se 20 mjeseci. Druge pojedinosti o smrti nisu objavljene. Prve informacije o Swayzejevoj bolesti pojavile su se u javnosti tek u ožujku prošle godine.

Usprkos dijagnozi, glumac najpoznatiji p ulogam au legendarnom Prljavom plesu i melodrami Duh nastavio je snimati i počeo uz supruginu pomoć pisati memoare. O njegovoj žestokoj borbi protiv opake bolesti djvedoči i činjenica da je usprkos teškim i iscrpljujućim terapijama šest dana u tjednu snimao TV seriju "Beast".

Kao što je često slučaj u Hollywoodu i Swayze je imao problema s ovisnošću o alkoholu, a bio je i strastveni  pušač. Jedna od najvećih životnih trauma, nakon koje je još dublje zavirivao u čašicu bila je smrt njegova oca 1982. godine, a novi udarac za njegovu psihu bilo je samoubojsrvo sestre 1994. godine nakon čega se trgnuo i otišao na liječenje.

Ostavivši se alkohola, ostavio se i hollywoodskog načina života. Povukao se u osamu kupivši rančeve u Kaliforniji i Novom Meksiku na kojima je sa suprugom uzgajao stoku.

Iako je tri puta bio nominiran za Zlatni globus,  karijeru mu je zauvijek obilježila uloga instruktora plesa u Prljavom Plesu.