VIDEO  U Hercegovini vlada nevjerojatan interes za zajednički koncert Gibonnia i Olivera Dragojevića

gibonni i dragojevic

- Vlada nevjerojatan interes za koncert, a Gibonni i Oliver pripremaju rijetko viđen glazbeni spektakl i poslasticu za sve ljubitelje njihovih brojnih hitova. Svi zainteresirani mogu kupiti ulaznice na info pultu Mepas Malla, u poslovnicama Globtoura u Hercegovini, a karte se prodaju i preko interneta, na portalu kupikartu.ba, kazali su za Večernji list organizatori koji pozivaju sve zainteresirane da što prije osiguraju svoje mjesto kako bi mogli uživati u višesatnom koncertu.

Gibonni se već 18. svibnja uvjerio u ljepote Mostara kada je sudjelovao na manifestaciji "Večernjakov pečat", te je bio iznenađen pozitivnom energijom kojom zrači Mostar. Ista ta pozitivna energija osjećat će se i 23. lipnja već od 20 sati, a dvojica hit makera izvoditi će svoje stare i nove hitove.

Dugogodišnji prijatelji su prošle godine objavili zajednički album "Familija". Dvojica su od najpriznatijih i najnagrađivanijih glazbenika u Hrvatskoj.

- Mi smo se odabrali međusobno, nije tu bilo nekog predumišljaja. Dobri smo prijatelji, volim način na koji on pjeva, a on voli način na koji ja pišem, kazao je prije nekoliko dana u jednom intervjuu Gibonni. Govorio je i o sličnostima i različitostima sa svojim kolegom Oliverom. - Između Olivera i mene postoji jedna generacijska razlika - i u nijansama i detaljima se može iščitati. Oliver živi jednostavnije i njemu za istinsku sreću treba kutija duhana i dvije litre dizela da može ići na ribe. Ja pokušavam naučiti to od njega. On živi u zenu i moj je uzor. Ne treba mu ništa da bi bio sretan. Čisti zen, ističe.

Kazao je i kako Oliver i on uvijek imaju neki okvirni dogovor koliko će tko svirati, ali se na kraju nikada ne drže tog plana.

- Tu smo slični, dosta smo spontani. Oliver se često odluči pjevati pjesme koje su njemu najviše značile, a ne one što su bile najbolje na top listama. Ako sam dobro raspoložen, znam čak i neke svoje najtužnije pjesme preskočiti. Naš nastup sliči tome da je publika dirigent, a mi smo orkestar. Ta energija od publike prijeđe na nas i dok koncert ne krene, nikad ne znamo u kojem ćemo smjeru ići. To je stvar trenutka i jako sam zadovoljan zbog toga jer mi nismo predstava od tri čina, nego ljudi kojima obraz dozvoljava da možemo mijenjati tijek koncerta u bilo kojem smjeru, ističe Gibonni pred veliki koncert u Mostaru 23. lipnja.