Novosadski Exit među najboljim festivalima

Exit, Tomorrowland, Szigeta, European Festival Awards, Exit festivala, Novi Sad, Exit festivala, Ellie Goulding, Novi Sad
...(European Festival Awards 2013.) koja se sinoć održala u okviru festivala Eurosonic Noorderslag u nizozemskom Groningenu.

Exit je iza sebe ostavio neke od najvećih europskih festivala poput belgijskog festivala Tomorrowland i mađarskog Szigeta. Publika iz Europe i EFA žiri, kojeg čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, zajedničkim su glasovima odlučili da je u konkurenciji od 360 festivala iz cijele Europe upravo Exit najbolji veliki europski festival.

U kategoriji malih festivala, najboljim u 2013. proglašen je rumunjski Fusion festival, dok je u kategoriji srednjih festivala najbolji njemački Melt! festival. Među ostalim, nagradu za najbolji novi festival dobio je mađarski festival B.my.Lake, a najbolji festival u zatvorenom prostoru je njemački Metal Hammer Paradise.

Na internetskim stranicama Exit festivala stoji da je nagrada u Gronigenu za najbolji veliki festival uručena direktoru Exita Dušanu Kovačeviću koji je zahvalio festivalskoj publici i žiriju na podršci, kao i na mogućnosti da festival predstavi svijetu. Također je naveo da je Exit jedinstveni festival u svijetu, nastao kao studentski pokret za mir i slobodu u Srbiji i na Balkanu.

"Vjerujemo da je društvena odgovornost Exit festivala i dalje važan razlog našeg postojanja", naglasio je. Više od 360 festivala iz 34 zemlje bilo je u konkurenciji za najbolji veliki festival u 2013. godini. Više od 620.000 ljudi iz cijelog svijeta sudjelovalo je u glasovanju, a Exit je u lani u prosincu uvršten među deset finalista, zajedno sa belgijskim festivalima Tomorrowland, Pukkelpop, Dour Festival i Rock Werchter, Open Air i Woodstock festivalom iz Poljske, njemačkim Hurricane/Southside i Wacken Open Air festivalima, kao i mađarskim Szigetom.

Organizatori Exit festivala najavljuju da će njegovo 15. izdanje biti u znaku Exit avanture na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu od 10. do 13. srpnja, a od 15. do 17. srpnja održat će se i Sea dance festival na plaži Jaz kod Budve, na crnogorskom primorju.

Hina