Exit festival će se ipak održati

Exit festival
Exit

Nakon što se epidemija završila u većini balkanskih zemalja, predsjednica vlade Srbije Ana Brnabić po preporuci Kriznog stožera zamolila je EXIT Festival da se ne otkaže, već pomakne na kasniji ljetni termin.

"Ova vijest postala je jedna od vodećih proteklog tjedna u svjetskoj glazbenoj industriji i donijela tako potrebnu nadu za povratak manifestacija i vraćanja ukupnog života u normalu. Nakon dodatnih konsultacija, i službeno su određeni novi datumi za obilježavanje 20 godina jednog od vodećih festivala svijeta i EXIT će se i definitivno održati od 13. do 16. kolovoza ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi", navode organizatori za B92.

EXIT tim najavljuje i da će se ovogodišnje izdanje organizirati u bliskoj suradnji sa nacionalanim kriznim stožerom Republike Srbije, a kao jedna od mjera bit će i smanjenje kapaciteta festivala na pola od uobičajnih 55.000 posetitelja po danu.

Bit će zatvoreni i pojedini rovovi u kojima je inače smješteno preko 40 bina i zona, ali će najimpresivnija i najveća mjesta na Petrovaradinskoj tvrđavi koja čine EXIT legendarnim u svjetskim okvirima, kao što su centralni Main Stage, kolosalna Dance Arena i kultna No Sleep bina, ali i još neke manje zone, ovog ljeta zajedno činiti svjetsku prijestolnicu glazbe.

"Ponovno pokretanje prodaje ulaznica kreće 1. lipnja točno u podne, dok će više detalja o programu, formatu, ali i svim opcijama za refundaciju za one kojima ne odgovaraju novi datumi, biti poznato već u narednim danima. Festivalski tim je potvrdio i da je veliki broj izvođača već izrazio veliku želju da na tvrđavi nastupi ovog ljeta, a nakon što su mnogi od njih bili u izolaciji mjesecima, EXIT vide kao mogućnost da se konačno sretnu sa fanovima uživo", navode.

Iz organizacije dodaju da su dobili mnogo poruka i mailova podrške od izvođača, agenata i drugih festivala, koji održavanje Exita vide kao šansu za oživljavanje kompletne svjetske event industrije.

Regionalnih turistički eksperti na nedavno održanoj tribini 'Od otkazivanja do otkaza' u okviru međunarodne konferencije EXIT strategy, iznijeli su procjenu da je Srbija napravila jako pametan potez što je prva objavila ovakvu vijest, jer će upravo mladi biti prvi koji će putovati, te da će države koje to prepoznaju brže oporaviti turizam od drugih.

Srbija, kao i brojne druge europske države, ponovno je otvorila svoje granice bez PCR testova ili mjera karantene. Iako domaći epidemiolozi očekuju da će situacija u cijeloj Europi do kolovoza biti u potpunosti pod kontrolom, organizatori napominju da ukoliko bi došlo do manjih žarišta u pojedinim državama, posjetitelji iz tih zemalja će morati proći obavezan PCR test koji će biti ili sasvim besplatan ili izuzetno povoljan.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.