PAMELA RAMLJAK "Išli smo kod bračne savjetnice, svima bih to preporučila"

Pamela Ramljak
Luka Lajić

Ljubavna sreća Pamele Ramljak i Mladena Salajstera traje više od desetljeća te danas, u društvu svojih najmilijih - kćerkice Marije i sina Antuna, sretni i opušteni slave dan kada su izmijenili zavjete

Zaljubljeni golupčići uživaju u zajedničkim trenucima već dugi niz godina.

Naime, pjevačica najpopularnije ženske pop skupine Feminnem, 42-godišnja Pamela Ramljak sa suprugom, ekonomistom Mladenom Salajsterom u sretnom je braku devet godina tijekom kojih su doživjeli i uspone i padove, veselje i brige te brojne trenutke kojih se i danas rado prisjećaju. Svoju ljubav okrunili su izmjenom zavjeta 16. studenoga 2013. u crkvi Svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu u društvu obitelji i prijatelja, donosi Story.

U braku su dobili i dvoje predivne djece, petogodišnjeg sina Antuna i dvogodišnju kćerkicu Mariju, koji su njihov svijet i izvor najveće sreće, čemu svjedoče i naše fotografije koje smo snimili kada nas je ovaj par ugostio u svome zagrebačkome domu. Kako se Pamela s grupom Femin­nem ove godine vratila na domaću estradnu scenu, i to hitom ‘Zajedno’ koji je publika odlično prihvatila, ima razlog više za slavlje, a u tome je najviše podupire njezin suprug koji je uvijek tu za nju. Pamela ne krije svoju sreću i zaljubljenost koja traje već dvanaest godina, a koju osjeća od prvog dana otkad joj je u život ušao Mladen.

- Razni osjećaji se tu miješaju, a najviše čuđenje - kad prije? Jednostavno vrijeme leti, pogotovo kad djeca dođu pa imam osjećaj da se samo smjenjuju Božić, Uskrs i ljeto. Osim toga, sretna sam što smo, unatoč svim izazovima koje moderno vrijeme nosi, uspjeli očuvati naš mali zatvoreni krug. Ima raznih dana, nećemo si lagati. Ali opet na kraju nekako prevladaju razum i kontrola svojih sebičnih ambicija. Nije­dan kolektiv nije samoodrživ, a posebno ne brak. Zahtijeva puno kompromisa, ali svi su oni za veće dobro, odrastanje djece u zdravoj atmosferi i poštovanje partnera i obrnuto - ispričala je pjevačica koja nas je ugostila u svom zagrebačkom domu te pozirala kao ponosna žena, supruga i majka. Djeca su njihovo najveće blago, a upravo su preslatki mališani zaslužni što se dodatno učvrstio odnos njihovih roditelja.

- Smatram da su djeca dodatno učvrstila našu vezu. To je odgovornost svakog roditelja. Jednostavno sitni problemi postanu još manji, a neko ozbiljnije neslaganje koje bi možda prije moglo i naštetiti vezi mora se riješiti. Naravno, ima nekih stvari koje nikad ne bih oprostila, ali to su stvari o kojima se razgovara prije ulaska u brak. Kada je riječ o djeci, moram reći da sam samo nekoliko godina mlađa i da nemam problem s trombofilijom u trudnoći, definitivno bismo ih imali još. Nažalost, uz moju dijagnozu rizik je opet se upuštati u to, a Bogu hvala, imam dvoje zdrave djece i želim biti tu za njih - iskrena je feminemka koja je zajedno sa suprugom prije devet godina izrekla sudbonosno ‘uzimam’. S najdražim uzvanicima, prijateljima i članovima obitelji, mladenci su tada slavlje nakon crkvenog obreda nastavili u popularnom restoranu Lido na Jarunu. Svoje godišnjice braka dosad su slavili u opuštenoj atmosferi, romantičnim večerama u vrhunskim zagrebačkim restoranima ili opuštenije, dugim šetnjama gradom, a Pamela je sebi obećala da će za jubilarnu desetu ići na krstarenje i proslaviti je kako priliči takvim važnim životnim trenucima. I danas joj suprug zafrkancijom i svojom dječačkom crtom zna izmamiti osmijeh pa nam jasno daje naslutiti kako u njihovu odnosu nikada ne nedostaje zabave, što je iznimno važno za zdrav odnos.

- Odličan je s djecom, uredan je, odnosno nemam previše posla iza njega, ne pita me puno o mom poslu, puno odluka prepušta meni, smiren je u kriznim situacijama za razliku od mene koja sam paničarka. Uvijek sam mu zgodna i kad se osjećam grozno te često stvari okrene na zezanciju kad mi to treba. Jako je pedantan. Ponekad je previše opušten i neozbiljno pristupa nekim stvarima, ali zato sam ja preozbiljna pa smo jedno drugome protuteža - objašnjava sinergiju njihova ljubavnog odnosa.


Kada dođu djeca, bračni partneri često zaborave jedno na drugo pa nas je zanimalo ima li savjet kako brak što dulje održati uzbudljivim kao na samom početku.

- To je teško s malom djecom, ali, eto, uspijemo nekad otići sami u kino ili prošetati. Kad smo imali jedno dijete, čak smo uspjeli otići sami na Azurnu obalu, ali dvoje djece ostaviti tetki ili baki i didi, ipak ne možemo jer što je previše, previše je. Čekamo da još malo odrastu pa ćemo onda razmisliti i o toj opciji - simpatično je ispričala.

Sedmu godinu, onu kriznu preživjeli su unatoč problemima i dilemama za koje su na kraju našli način kako ih prebroditi, i to uz pomoć bračne savjetnice.

- Išli smo jedno vrijeme kod bračne savjetnice i stvarno bih to svima preporučila. Na to smo se odlučili kako bismo više razumjeli jedno drugo u raspravama. Po­nekad stvarno treba biti prisutna neutralna osoba da vas osvijesti jer svi za sebe mislimo da smo u pravu. Dosad nije bilo nerješivih problema, ali isto tako s nekim nedostacima se i pomirite jer shvatite da nema savršenih ljudi. I to je brak, prihvatiti partnerove mane i osvijestiti svoje te unatoč tome ostati zajedno - ističe Pamela Ramljak koja je proljetos, s kolegicama iz benda - Nedom Parmać i Nikom Antolos, za Story ekskluzivno govorila o velikom povratku na scenu nakon velike pauze.