OTAC JUSUFA NURKIĆA ''Nisam pozvan na vjenčanje. Teško mi je, neka je njemu na sramotu''

Nurkić vjenčanje

Bosanskohercegovački košarkaš koji trenutačno igra za Portland Trail Blazerse u NBA ligi, Jusuf Nurkić (28) prije nekoliko dana vjenčao se s dugogodišnjom partnericom Eminom Durić. Vjenčanje na dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac okupilo je brojne poznate osobe.

Ovaj događaj definitivno je spadao u jedan od najglamuroznijih događaja ove godine, ali od svih uzvanika na svadbi nije bilo Jusufovog oca, Hariza Nurkića. 

''Eto, dokle je to došlo. Othraniš dijete, digneš ga na noge, pošalješ u svijet, a onda počinju utjecati drugi faktori, tako da, vjerojatno, nisam bio rado viđen gost na tom vjenčanju. Možda zbog svega toga kako su me predstavljali, kao monstruma koji je, kao, pretukao 14, 15, 20 ljudi, pa se, vjerojatno, i moj sin stidio svega toga'', rekao je za Avaz otac košarkaša.

''Morao bih zahvaliti Kolumbu jer je otkrio Ameriku i Enesu Trnovčeviću jer je otkrio mog Jusufa. Uz to moram zahvaliti i svojoj supruzi, pošto je i ona, u neku ruku, doprinijela tome da nas dvojica nemamo kontakt'', objasnio je dalje.

Trzavice između njega i sina počele su 2017. godine, a sada je Hariz objasnio kako je sve krenulo.

''Prije pet godina sam imao emboliju pluća i Jusuf mi tada čak nije došao u bolnicu. Nije me nikad pitao imam li ja čime kupiti lijekove koje moram piti zbog te embolije. Dao Bog da on imao bilijune, a ne milijune, ali, ako ima nesporazum, mora se razgovarati. Tada su i nastale nekakve nesuglasice, ne znam ni ja, iskren da budem, zbog čega. Nešto se naljutio, ne vidim razlog. Ja sam čitav život posvetio borbi za obitelj. Ipak, u životu se ne vrati sve onako kako zaslužujete'', izjavio je.

Otkrio je i kako se osjeća nakon što nije bio pozvan na vjenčanje.

''S jednim prijateljem sam bio u jednom restoranu i malo smo se proveselili. On je moje drugo dijete, ja sam jedno dijete izgubio 1993. godine. Teško je, ali to su njegovi razlozi, a on neka se sramoti zbog tih stvari. Žao mi je što će to utjecati na mog mlađeg sina Kenana. Kenan je bio na pripremama na Vlašiću, pa na pripremama u Višegradu i, kako sam čuo, auto je poslao po njega kako bi prisustvovao vjenčanju'', ispričao je Hariz.

Osim s ocem, Jusuf nema pretjeranog kontakta ni s svojom majkom.

''Naljutio se i na brata pa sam mlađeg sina zamolio da se pomire, barem zbog svadbe. Ne mogu više u sebi držati sve ovo. Stalno čitam, kupio majci auto, nema mene, izveo majku na ćevape… Nisam ja željan ćevapa. Glumi neku veličinu. Neke struje su ga okružile, on zna svoj pravac i želim mu sve najbolje u životu'', rekao je Hariz.