OGLASILI SU SE IZ ZARE "Žalimo zbog nesporazuma, fotografije su nastale ranije"

Zara kampanja

"Zara" je povukla reklamnu kampanju koja je izazvala negativne reakcije ljudi koji su tvrdili da podsjeća na prizore smrti i razaranja u Gazi.

Slike za reklamiranje linije jakni, objavljene ranije ovog mjeseca na službenim društvenim medijima Zare, prikazivale su ruševinu, poderani gips i manekene omotane plastikom. Jedna slika prikazivala je modela koji drži lutku prekrivenu bijelim materijalom, što su korisnici društvenih medija rekli da podsjeća na tijelo preminule osobe, piše Index.hr.

„Kampanja predstavlja niz slika nedovršenih skulptura u ateljeu kipara i stvorena je s jedinom svrhom prikazivanja ručno izrađenih odjevnih predmeta u umjetničkom kontekstu“, izjavio je španjolski modni brend.

Oglasili su se na Instagramu

Zara se na Instagramu oglasila i kaže da su fotografije nastale u srpnju i rujnu ove godine.

„Nažalost, neki su kupci bili uvrijeđeni ovim slikama, koje su sada uklonjene, i vidjeli su u njima nešto što nije bila namjera kad su nastale“, dodala je tvrtka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

„Zara žali zbog tog nesporazuma i ponovno izražava svoje duboko poštovanje prema svima.“

Kampanja je osmišljena u srpnju i fotografirana u rujnu, dodaje se, prije brutalnog napada Hamasa na Izrael 7. listopada, u kojem je poginulo oko 1200 ljudi. Tijekom posljednjih nekoliko dana, korisnici Instagrama, TikToka i X-a pozvali su na bojkot Zare.