OGLASILA SE NA INSTAGRAMU Manekenka iz BiH na rubu suza

Jelena Jugović Tuncel
Instagram

Blogerica i nekadašnja bosanskohercegovačka manekenka Jelena Jugović Tuncel s turskom adresom oglasila se na Instagramu nakon razornog potresa u Turskoj. Trenutno boravi u Bosni i Hercegovini, no ispričala je kako ju je "jako potresla cijela situacija".

Jelena je na Instagram storyju objavila snimku spašavanje dječaka koji je ostao zarobljen ispod ruševina u Adani. "Zaista me je potresla ova snimka koji sam vidjela i mnoge od njih, izvlačenje ovih dječaka i sama pomisao da se svi možemo naći u istoj situaciji", govorila je skoro na rubu suza, piše Index.

Jelena Jugović Tuncel

"Jedino što možemo sad je da se pomolimo za sve ljudi koji su zakopani da će biti na vrijeme izvučeni i da će biti sve u redu", poručila je Jelena koja je na svom profilu podijelila jedan od linkova za pomoć građanima te pozvala druge da pomognu.

Podsjećamo, potres magnitude 7.8 pogodio je rano jutros južnu Tursku i osjetio se u velikom dijelu zemlje, kao i u nekoliko zemalja u regiji, uključujući susjednu Siriju. Nekoliko sati kasnije, oko 13:30 po lokalnom vremenu, zemlju je pogodio novi potres jačine 7.5 po Richteru.