OBORIO SVE REKORDE Evo koliko je Dino Merlin zaradio koncertima u zagrebačkoj Areni

Dino Merlin Mostar
Hercegovina.info

Dino Merlin dva vikenda zaredom nastupio je u Areni Zagreb, na četiri rekordno rasprodana koncerta. Na svakom od nastupa bilo je oko 22.000 fanova i time je Merlin u četiri noći okupio gotovo 90.000 vjernih obožavatelja.

Ulaznice za koncerte bile su rasprodane mjesecima unaprijed, a cijene u pretprodaji nisu bile nimalo niske. Najjeftinija ulaznica bila je za parter, po cijeni od 35 eura a najskuplja i to u VIP loži prodavala se po cijeni od 130 eura.

Merlin je s 22.000 prodanih ulaznica po večeri oborio rekord posjećenosti. Uzevši u obzir cijenu ulaznice za parter, koji je bio najpovoljnija kategorija s pogledom usmjerenim prema bini, i podatak da je na jednom koncertu bilo 22.000 ljudi, dolazi se do računice od 770.000 eura. Toliko je novca, minimalno, hrvatska publika dala za svaki od koncerata sarajevskog umjetnika, a za sva četiri ukupno 3,080.000 eura, piše 24 sata.

Najveće oduševljenje publike izazvao je dolazak legendarnog Čolića na trećem koncertu, a publika se obradovala i Vesni Zmijanac, koja je s Merlinom na drugom koncertu otpjevala “Jorgovane”.