OBITELJSKI ŽIVOT DARIJA ŠIMIĆA Već je 23 godine u sretnom braku sa svojom Hercegovkom

Dario i Jelena Šimić
Matija Habljak/PIXSELL

Dario Šimić jučer je podnio neopozivu ostavku na mjestu glavnog čovjeka odgovornog za sportski sektor u klubu iz Maksimira.

"Mislim da je to u ovom trenutku najbolje i za klub i za mene. Bilo je ovo dosta intenzivno razdoblje, a svoju odluku ću obrazložiti u danima koji dolaze. U klubu sve funkcionira dobro, sva tijela vlasti su tu, a i omladinska škola je posložena. Dinamo sad ima mira da se pojača ako misli da je potrebno u sportskom sektoru i da nastavi dalje sa sezonom", rekao je Dario Šimić.

Nakon brojnih pritisaka zbog njegovih poteza koje je povlačio u posljednjih sedam mjeseci otkako je stigao u Dinamo, Šimić će sigurno imati vremena malo se i odmoriti i posvetiti svojoj obitelji.

Šimić koji će 12. studenog proslaviti svoj 48. rođendan već je 23 godine u sretnom braku sa svojom suprugom Jelenom koju je upoznao još devedesetih godina u zagrebačkom klubu 'Saloon', a 2000. godine stupili su u brak.

Dario i Jelena imaju četiri sina;  Roka (20), Viktora (17), Nikolasa (16) i Davida (8).

Najstariji sin Roko krenuo je očevim stopama i odličan je nogometaš. Ove sezone dobro ga ide u Red Bull Salzburgu, a i stalni je član mlade reprezentacije Hrvatske.

Nogometom se bave i Viktor koji je član Kustošije iz Zagreba, te Nikolas koji igra u omladinskim kategorijama Dinama.

Najmlađi David je rođen je sa sindromom Down i glavni je mezimac u obitelji.  Upravo zbog njega su Dario i Jelena pokrenuli Hrvatsku udrugu za ranu edukaciju - Hureku. Osnovali su je kako bi s drugim roditeljima podijelili informacije i znanje.

Sadržaj se učitava...

Kažimo kako su i Dario i Jelena Hercegovci. Dario je porijeklom iz Drinovaca, dok je Jelena iz Čitluka, odnosno sela Hamzići u čitlučkoj općini. Djevojački se prezivala Medić. Njezin nećak je Jakov Medić koji je ovo ljeto napravio veliki transfer u Ajax, a koji sam često ističe kako je vezan uz Hercegovinu i kako često dolazi u svoje Hamziće.

U jednom intervjuu za Gloriju Dario Šimić je progovorio o tajni svog uspješnog braka. "Nema čarobne formule za sretan i uspješan brak. Puno je faktora o kojima to ovisi, no najvažniji su prilagodba i razumijevanje. Dođu teški trenuci, neke stvari treba i oprostiti, nekima se prilagoditi. Najlakše se rastati, treba se boriti da brak opstane. Ja sam obiteljski čovjek i meni brak odgovara, ali mislim da svatko želi imati nekoga uz sebe, kome je važno ono što je i njemu važno... Svakome se u današnje vrijeme može dogoditi razvod i mislim da se nogometaši po tome ne razlikuju od drugih parova i statistike, samo što su eksponiraniji pa se o njihovim razvodima više piše", ispričao je Dario Šimić i dodao kako supruzi Jeleni duguje sve što je postigao u karijeri.

"Možda je tajna našeg sretnog braka što sve odluke donosimo zajedno, svađamo se samo zbog sitnica, a o problemima razgovaramo...", zaključio je Dario Šimić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.