NAKON SUDSKE PRESUDE Otkriveno pod kojim imenom sad nastupa Prljavo kazalište

Prljavo kazalište,houra grupa,zabrana imena

Jasenko Houra i Mladen Bodalec odsad će nastupati pod imenom Houra Grupa.

"Otkrila je to najava za festival Fusion u Splitu gdje su trebali nastupati kao Prljavo kazalište. Međutim, sad se na službenim stranicama festivala grupa najavljuje kao Houra Grupa. U najavi je navedena biografija Prljavog kazališta, međutim bend je najavljen kao Houra Grupa", piše Index.

Prošlog tjedna pisali smo i o najavljenom koncertu Prljavaca u Zadru unatoč sudskoj zabrani korištenja imena. Sad je organizator zadarskog koncerta obrisao te objave i objasnio: "Vuk mijenja svoju dlaku, ali ćud nikad. Možda se neće zvati Prljavo Kazalište, Prljavci ili slično, ali zato hitove, dušu i energiju nitko ne može oduzeti na velikom koncertu 30.07. u našem čarobnom vrtu. Sve ostaje isto osim imena benda. Poštivajući sudske odluke, sve objave na našim stranicama od dana donošenja sudske odluke bit će izbrisane."

"Mjera stupa na snagu danom dostave rješenja"

Podsjećamo, početkom srpnja donesena je privremena sudska mjera kojom je Houri i Bodalecu zabranjeno korištenje imena Prljavo kazalište. 

"Mogu potvrditi da je Trgovački sud u Zagrebu dana 1.7.2022. donio rješenje kojim se određuje privremena mjera kojim se g. Houri i g. Bodalecu nalaže da prestanu s radnjama kojima se povrjeđuju registrirani žigovi g. Fileša, odnosno da prestanu pružati usluge koje se odnose na kulturne djelatnosti pod nazivom PRLJAVO KAZALIŠTE, PRLJAVCI ili drugim sličnim nazivom, kao i da otkažu sve dogovorene aktivnosti i daljnje aktivnosti pod zaštićenim žigovima odnosno nazivima", rekla nam je ranije odvjetnica Tihomira Fileša Kristina Delfin Kanceljak.

"Privremena mjera stupa na snagu danom dostave rješenja g. Houri i g. Bodalecu (što očekujemo da će, ako već nije izvršeno, biti ovih dana), a traje do pravomoćnog okončanja sudskog postupka koji g. Fileš mora pokrenuti u određenom roku", dodala je.