MIŠO KOVAČ U BOLNICI Liječnici otkrili o kakvim se problemima radi

Mišo Kovač
Miroslav Lelas/PIXSELL

Legendarni pjevač Mate Mišo Kovač hitno je završio u bolnici na splitskim Firulama zbog povišene temperature, a ondje se i dalje nalazi na liječenju.

"Dobro je. Pije antibiotike i sve je pod kontrolom. Nema razloga za brigu. Ima respiratorne probleme i bit će u bolnici još koji dan", otkrio je izvor iz bolnice za 24sata.

Vijest da je u bolnici potvrdila je i o svemu se oglasila njegova kći Ivana Kovač.

"Istina je, Mišo je u bolnici. Nije ništa strašno, dobio je sinoć temperaturu. Čujte, kod njega nije temperatura kao kod normalne osobe, pa ga moramo odvesti u bolnicu. To je više preventivno. Doktori će ga malo zadržati pa ga onda pustiti doma", izjavila je njegova kći Ivana za 24 sata.

Da se Mišo posljednjih dana nije osjećao najbolje, potvrdili su i njegovi bliski suradnici i prijatelji.

"Sve je pod kontrolom, sada je najvažnije da je Mišo pod nadzorom liječnika. Posljednjih nekoliko dana nije se najbolje osjećao, a kada se pojavila i visoka temperatura, Lidija i Mišo pozvali su liječnike. Mišo inače ima kroničnu opstruktivnu bolest pluća (KOPB) i bolje je da je sada, kada se muči s temperaturom, u bolnici", izjavili su Mišini prijatelji za Jutarnji list.

Mišo je i krajem prošle godine bio hospitaliziran te je bio prisiljen otkazati koncert na dočeku Nove godine u Vukovaru.

"Mišo je dobio temperaturu prije nekoliko dana, osjeća se slabo te mu je liječnik prepisao antibiotike i odredio strogo mirovanje", potvrdili su tada neslužbeno njegovi prijatelji za Jutarnji list.

Koncert je trebao održati na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru i trebao je to biti njegov novogodišnji koncert nakon dugo vremena u karijeri. Koncert je na svojem profilu na Instagramu bila najavila njegova kći Ivana Kovač, a oglasio se i sam Mišo u videu koji je na Facebooku objavio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

"Velika mi je čast za Novu godinu pjevati u Vukovaru jer je Vukovar jedan grad koji bi, da je u bilo kojoj zemlji na svijetu, bio heroj. Mi moramo biti još jači u svemu da bi Vukovar bio idol svih Hrvata. Pozivam sve svoje navijače i sve stanovnike Vukovara da dođu na doček Nove godine i želim vam sve najbolje", poručio je Mišo u videu kojim je najavio koncert i otkrio koliko se veselio tome.

Legendarni glazbenik svoj je posljednji koncert održao početkom lipnja prošle godine u Splitu, a to je bio njegov prvi veliki nastup nakon 2019. godine. Na Starom placu tada je s njim uglas pjevalo više od 25 tisuća obožavatelja, koji su stigli iz svih dijelova Hrvatske, ali i svijeta.

Te iste godine bio je na liječenju u zagrebačkoj Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u kojoj je završio zbog infekcije pluća, a nekoliko dana prije toga održao je koncert u Areni Zagreb.