VIDEO  MIA DIMŠIĆ POBJEDNICA DORE Marko Bošnjak zauzeo odlično drugo mjesto, rasplakao kolegicu tijekom nastupa

dora, Mia Dimšić, Marko Bošnjak
HRT

Izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije Dora 2022. održao se u subotu navečer u dvorani Marino Cvetković u Opatiji, a pobjednica je Mia Dimšić koja je dobila najviše glasova publike i žirija! Mia putuje u Torino u svibnju ove godine i predstavljat će nas na Eurosonogu u susjednoj nam Italiji, prenosi Dnevnik.

Link na video

Doru je otvorila Albina Grčić s pjesmom "Tick-tock", prošlogodišnjom pobjednicom. Pjesmu je izvela u drugačijem aranžmanu,  a na pozornici su joj se pridružili i plesači. Albina je zablistala u neobičnoj žutoj kreaciji. 

Pjevačica Mila Elegović otvorila je natjecateljski dio Dore s pjesmom "Ljubav". Baladu s kojom je stigla na opatijsku pozornicu izvela je na pozornici bez plesača, a čitav nastup sjetila je na visokoj stolici.

Nakon nje pozornicu je zauzela Mia Negovetić koja je izvela pjesmu "Forgive Me (Oprosti)". Naša mlada pjevačica snažnog vokala zablistala je u elegantnoj crnoj haljini spuštenih ramena, a dobila je velike ovacije publike. 

Pjesmu "Moli za nas", koju autorski potpisuje Vlaho Arbulić, izveo je mladi Marko Bošnjak, a pred publiku je stigao u crnom odijelu s bijelim crtama. Mia Negovetić rasplakala se tijekom njegova nastupa.

Dvadesetjednogodišnja Jessa predstavila se življom pjesmom "My next mistake" u društvu četiri plesačice. Dame su bile modno usklađene, a minijaturni topići u kombinacijama s kričavim detaljima sjajno su se uklopili u atmosferu pjesme.

Legendarna Zdenka Kovačiček na Dori se natječe s pjesmom "Stay On The Bright Side". Pridružili su joj se i plesači, a Zdenka je za ovu prigodu imala upečatljivi plavi lakirani kaput te je ostavila snažan dojam na publiku svojim neupitnim vokalnim sposobnostima. 

Tina Vukov iznenadila je sve odabirom haljine, a malo je reći da je zablistala u uskoj kreaciji s dubokim dekolteom i širokim tilom do poda. Otpjevala je pjesmu "Hideout" uz pratnju pijanista, a društvo na pozornici su joj radili back vokali. 

Roko Vušković izveo je pjesmu "Malo kasnije", a zanimljivom koreografijom zaintrigirao je publiku. Pridružila mu se plesačica odjevena samo u bijelu košulju. 

Nakon njega pozornicu je osvojila Bernarda s pjesmom "Here For Love" te je unijela dozu živosti svojom izvedbom tijekom koje su je pratili i plesači.

ERIC se kao i Bernarda natjecao na Dori prošle godine, a za ovogodišnji nastup uz pjesmu "I Found You" odabrao je upečatljivo odijelo sa srebrnim detaljima. Singl uz koji su ga pratili i plesači zaraznog je ritma, a njegov veseli nastup publika je ispratila ovacijama.

"In the darkness" pjesma je s kojom se na Dori ove godine natječe pjevač ToMa, kojeg smo također i prošle godine gledali na istoj pozornici u nešto drugačijem izdanju. 

Pjevačica Elis Lovrić ispunila je dvoranu snažnom pjesmom "No war", a pred publiku je stigla s gitarom u ruci. 

Ella Orešković debitirala je prošle godine upravo na opatijskoj pozornici, a ove godine se vratila s pjesmom "If you go away". Kći našeg bivšeg premijera u prozirnoj je kombinaciji sa šljokicama uz pratnju plesača dala sve od sebe te je pobrala veliki pljesak.  

Pjevačica Tia ove godine se prvi put popela na pozornicu Dore, a publici se predstavila pjesmom "Voli me do neba". Za nastup je odabrala prozirnu haljinu golih ramena.

Posljednja se predstavila Mia Dimšić i to s pjesmom "Guilty pleasure". Naša poznata pjevačica na sebi je imala crnu kombinaciju i mini-suknjicu, a uz jednog plesača je čini se oduševila mnoge obzirom na ovacije koje je dobila.

Finalisti Dore 2022. natjecali su se sljedećim redom:

1. Mila Elegović – Ljubav
2. Mia Negovetić – Forgive Me (Oprosti)
3. Marko Bošnjak – Moli za nas
4. Jessa – My Next Mistake
5. Zdenka Kovačiček – Stay On The Bright Side
6. Tina Vukov – Hideout
7. Roko Vušković – Malo kasnije
8. Bernarda – Here For Love
9. Eric Vidović – I Found You
10. ToMa – In The Darkness
11. Elis Lovrić – No War
12. Ella Orešković – If You Go Away
13. Tia – Voli me do neba
14. Mia Dimšić – Guilty Pleasure

Na Dori se večeras u voditeljskoj ulozi okušala i pjevačica Franka Batelić, koja je Hrvatsku na Eurosongu predstavljala s pjesmom "Crazy" 2018. godine.