FOTO  MATEJA FILIPOVIĆ Inspiraciju za novu kolekciju pronašla sam na pješčanim plažama Miamija

Petit Fil Moda
Petit Fil

Petit Fil je modni brend osnovan krajem 2018. godine, iza kojeg stoji mlada kreatorica Mateja Filipović. Mateja je upravo ovih dana   izbacila svoju drugu kolekciju.

Ono što se ističe kod ovog brenda za razliku od ostalih modnih brendova su unikatni modeli.

Kao što smo već rekli, upravo je izašla Vaša nova kolekcija. Što možemo reći o njoj?

"Da istina je, upravo sam izbacila svoju drugu kolekciju. Riječ je o nekoliko različitih modela. U pitanju su haljine, suknje, bluze, kombinezoni i kratke hlače. Posebni su zbog limitiranog broja svakog pojedinog modela a pojedini će izborom materijala biti unikatni. Osim mojih modela, u suradnji s (@mkeki.design) Mateom Ivanković smo osmislili basic majice s posebnim porukama."

Sadržaj se učitava...

Odakle vam dolazi ljubav prema šivanju, gdje pronalazite inspiraciju za Vaše kreacije?

"Od malena volim modu i u svakodnevnom odijevanju volim se igrati s bojama i uzorcima, volim svemu što nosim i pravim dati neki svoj poseban štih. Inspiracije je svuda oko mene. A konkretno za ovu kolekciju pronašla sam inspiraciju na svojim putovanjima, prvenstveno u Miamiju gdje sam provela dva mjeseca.

Sadržaj se učitava...

Gdje pronaći više inspiracije za ljetnu kolekcije nego na kilometarskim pješčanim plažama? Tamo je sve i počelo, čak smo i snimali neke promotivne materijale koje možete pogledati također na mom Instagram profilu."

Sigurno je bilo i jako puno vremena za razmišljanje dok ste bili u samoizolaciji po povratku iz Londona?

"Naravno, ti dani su bili zaista dugi i nisam željela dolaziti u kontakt sa svojim najbližima. Imala sam jako puno vremena za osmišljavanje novih ideja i kreacija i mnogo od toga se ugradilo u drugu kolekciju."

S kim ste surađivali u novoj kolekciji?

"Radili smo, kao i na prvom snimanju s Mateom Ivanković (@mkeki), za frizure se pobrinuo frizerki salon Ivana - Ivana Barać. Kreacije sam radila zajedno sa svojom mentoricom Jadrankom (modni salon Jadranka). A kreacije su nosile moje prijateljice. Ovim putem želim svima zahvaliti na dobro odrađenom poslu", rekla je Mateja u razgovoru za hercegovina.info

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.