Marko Bošnjak novim spotom odlučio promovirati ljepote Rame

Marko Bošnjak
Ramski vjesnik

Mladi glazbenik iz Rame Marko Bošnjak odlučio je promovirati ljepote Rame kroz video za svoj treći singl pod nazivom “Spokojan”. 

Spot je sniman u prekrasnom ambijentu Ramskog jezera jedan dan pod redateljskom palicom Vedrane Vukojević, redateljice i fotografkinje iz Beograda, koja je u svojoj profesionalnoj karijeri do sada najviše radila upravo na glazbenim i promo spotovima. Direktor fotografije i snimatelj je Dušan Grbin, a producentica Ana Badurina.

Marko Bošnjak

Glazba i umjetnički izričaj trajno povezani s rodnim krajem

Samo neke od lokacija na kojima je spot sniman su Podbor, brana, Matkovići itd., a redateljica kaže: “Previše ljepote, a premalo vremena. Da smo imali bar još jedan dan da sve to uhvatimo.”

U svojim dodijeljenim ulogama su uz Marka briljirali i Anja Polić, Lora Marija Kolar i Filip Likić.

Marko je i pjesmom “Spokojan” nastavio odličnu suradnju s dubrovačkim glazbenikom sa zagrebačkom adresom, Vlahom Arbulićem. U više se navrata dokazao kao dobar tekstopisac, skladatelj i producent. S njegovom pjesmom “Moli za nas” Marko je na ovogodišnjoj Dori pokupio sve simpatije, a mnogi ne kriju kako je upravo to trebala biti pobjednička pjesma.

“Marko je teški emotivac koji sve svoje osjećaje proživljava duboko, što mu je veliki plus u izvedbi jer svojom proživljenom patnjom dira srca ljudi”, kazao je nešto ranije Arbulić, a vjerujemo da će se isto dogoditi i s pjesmom “Spokojan”.

Od intimne poezije s biografskim elementima do pjesme modernog i eksperimentalnog zvuka 

“Pjesma je kombinacija je različitih žanrova. Moglo bi se reći da je zvuk moderan i eksperimentalan s elementima etno glazbe, te sadrži iznimno osoban i snažan tekst. Inspiracija za tekst je moja intimna poezija koju sam pisao i podijelio s Vlahom Arbulićem koji je kao autor teksta iz nje izvukao moje biografske elemente. Imao sam priliku sudjelovati i u stvaranju melodije te smo kroz kratak vremenski period napravili odličnu pjesmu za koju čvrsto vjerujemo da će zadovoljiti očekivanja ljudi koji prate naš rad”, kazao je Marko za Ramski Vjesnik.

Marko Bošnjak

Sama ideja i koncept za “Spokojan” rodili su se za vrijeme Markovog boravka u Opatiji izmešu proba za nastup na Dori 2022.

“Pjesma je dobila svoj trenutni oblik par tjedana nakon uspješnog drugog mjesta, velikim dijelom zbog naše motiviranosti čiji je uzrok bio odličan prijem pjesme “Moli za nas” od strane publike. Autor glazbe i teksta je Vlaho Arbulić te on potpisuje i aranžman pjesme zajedno s Mihovilom Šoštarićem”, govori Marko.

Marko ističe kako je oduvijek imao želju snimiti spot na Ramskom jezeru te kroz svoju glazbu i umjetnički izričaj sa sobom trajno povezati i promovirati njegov rodni kraj.

“Smatram da ima ogroman potencijal, pogotovo za  prekrasne filmske kadrove koji će dodatno podići pjesmu i dati joj novu dimenziju. Snimljenim kadrovima sam i više nego zadovoljan, te sam iznimno ponosan na cijeli tim koji je odradio vrhunski posao”, dodaje Marko.

Svaki će pojedinac moći interpretirati značenje pjesme za sebe

Prilikom snimanja spota cijeli tim je ekskluzivno mogao čuti Markovu pjesmu, a mora se priznati da se zvuk odlično uklopio u ambijent jezera, pa su s pravom svi nestrpljivi kada je u pitanju službeno objavljivanje spota. Kako je Marko ranije spomenuo, iako modernog zvuka, pjesma sadrži biografske elemente koje Marko iznosi na sebi svojstven i intiman način, što će slušatelji i kroz ovu pjesmu itekako osjetiti.

Marko Bošnjak

“Tekst pjesme 'Spokojan' je ozbiljnije naravi i prožet je raznim metaforama iz moga života, te se veselim vidjeti na koji će način svaki pojedinac interpretirati značenje pjesme za sebe”, pojašnjava Marko za Ramski Vjesnik te dodaje kako se kroz pjesmu dotiče tema boli, rastanka, odlaska, nepoželjnosti, pa i neuklapanja.

“Mislim da će emocija i poruka pjesme u cijelosti biti najjasnija kada objavimo pjesmu i spot”, zaključio je Marko.