MANJE POZNATA STRANA Na setu ‘Prijatelja‘ nije bila prijateljska atmosfera

prijatelji,friends,serija
THE HOLLYWOOD ARCHIVE/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA

Iako tvrdi da će joj rad na "Prijateljima" ostati najzapamćenijom zaslugom, Patty Lin kaže da to ne znači da je uživala radeći na njoj. U memoarima koje je nazvala "End Credits: How I Broke Up with Hollywood" piše da je iz Hollywooda otišla 2008. nakon pisanja scenarija za serije "Freaks and Geeks", "Očajne kućanice" i "Breaking Bad", a na "Prijateljima" je radila od 2000. do 2001. godine, piše Gloria.hr.

Kako kaže, kad je dobila priliku raditi na sedmoj sezoni ove popularne serije nije ju mogla odbiti. Bila je uzbuđena što će upoznati Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisu Kudrow, Matthewa Perryja, Matta LeBlanac i Davida Schwimmera, no prema njezinim kasnijim pričama čini se da je uzbuđenje vrlo brzo splasnulo. "Novost viđenja velikih zvijezda izbliza brzo je popustila, zajedno s mojom voljom za doručkom" napisala je. Nadodala je da joj se činilo da su glumci nesretni što su "vezani za staru seriju" kad bi se mogli upuštati u nove uloge: "Osjećala sam da su se stalno pitali kako im svaki od tih scenarija točno služi" dodala je. Osim ove, imala je još kritika na njihov račun. Tako tvrdi da su glumci namjerno upropaštavali pojedine šale s kojima su bili nezadovoljni jer su znali da će ih pisci ponovo napisati. "Deseci dobrih šala su bili izbačeni samo zato što je netko od njih promuljao tekst kroz usta puna slanine" tvrdi Lin.

"Svi bi sjedili u Monicinom i Chandlerovom stanu i razgovarali o scenariju. To bi bila prva prilika glumcima da izraze mišljenje i to su činili gromoglasno. Rijetko kad su imali išta pozitivno za reći i kad bi iznijeli probleme nisu predlagali izvediva rješenja. Doživljavali su se čuvarima svojih likova i često su tvrdili da njihov lik nikad ne bi rekao ‘to i to‘. Ponekad je to pomagalo, ali, sve u svemu, te su interakcije bile strašno agresivne i nedostajala im je lakoća koju biste očekivali od snimanja sitcoma" napisala je Lin u memoarima. Uz to navodi i da joj je radni dan trajao 12 sati, da su među ekipom postojale klike te da je patila od sindroma varalice jer je bila jedina spisateljica azijskog podrijetla i pitala se postoji li raznolikost uopće tamo.

"Kasnije sam saznala da je sindrom varalice vrlo čest kod rasnih manjina koje rade u poljima u kojima nedostaje njihovih predstavnika" izjavila je, a u zaključku je ustvrdila: "Nisam puno naučila, osim toga da više nikad ne želim raditi na sitcomu. Ali tada je izbor bio jasan. I, u dobru i u zlu, ‘Prijatelji‘ će ostati moj najzapamćeniji rad."