VIDEO  Luka Nižetić se na scenu vratio sa snažnom porukom

Luka Nižetić različito isti

Omiljeni splitski pjevač Luka Nižetić objavio je dugoočekivani novi singl 'Različito isti'. Nakon vrlo aktivne i uspješne 2022. godine u kojoj je uz pobjedu na 'Splitskom festivalu' održao i veliku koncertnu promociju svog šestog studijskog albuma 'Ludilo brale' u zagrebačkoj Tvornici kulture, te na kraju osvojio i nagradu Top.HR Music Awards za najemitiranijeg muškog izvođača, Luka se odlučio za malu stanku.

"Nakon više od godine dana tišine u radijskom eteru izlazim s meni vrlo posebnom i moćnom pjesmom. Za neke pjesme treba čekati. Mario Mihaljević dao mi je veliku odgovornost da njegov tekst pokušam uvjerljivo iznijeti i približiti ga svakome na razumljiv način. Pjesma šalje poruku koja nam pogotovo u posljednje vrijeme postaje velika i bitna. 

Osjećaj pripadnosti, poštovanje, bliskost, dodir, nježnost, ljubav, igra i istina za mene su bili i ostali najbolje što život nudi. Stalno se trebamo podsjećati što je zapravo esencija života, a to je  ljubav. Možda će nekom ova pjesma biti poticaj ili utjeha, možda nekome ljubavna ili antiratna, dajem potpunu slobodu svakome da ju doživi na svoj način", ispričao je Luka.

Pjesmu autorski potpisuje već uhodana ekipa Branimir Mihaljević koji potpisuje glazbu i Mario Mihaljević koji potpisuje tekst, dvojac koji su Luki zadnjih godina podarili niz dobro znanih pjesama poput 'Zagrli život', 'Ostani dite', 'Ludilo brale', 'Ae' i 'Kad se rodiš usrid Splita'.

Sadržaj se učitava...

"Postoje teme za pjesmu koje nosite u sebi i koje čekaju da izađu i budu zapisane ili otpjevane, ali tu se čeka interpretator kojem se vjeruje, a to Luka jest. Takva je i ova. U ovim vremenima kada se zbog razlika pati pa čak i ratuje, ova pjesma upozorava da smo svi različiti, ali i posebni na neki način. Ovo je oda mojoj ćelavosti, nečijem velikom nosu ili mucavosti, svakoj našoj nesavršenosti, ali i krik za slobodu izbora ljubavi, od one prema bilo kojem božanstvu do slobode izbora partnera. Pjesma je apel za mir i toleranciju", izjavio je autor teksta Mario Mihaljević.

Dojmljivi prateći video broj potpisuje produkcijski tim 'Sestrice', Ana Badurina i Bruna Gjulaj, te redatelj Luka Sepčić koji o samoj ideji spota otkriva: "Ovu prekrasnu himnu različitosti vizualno smo ogrnuli u golu istinu ljubavi kroz konceptualno fragmentirane slike na rubu stvarnosti i mašte. Jedinu istinu, u promjenjivim oblicima i formama, a vizualno hrabru - baš kao i ljubav".

Luki je ovo prvi put da surađuje sa 'Sestricama' a o samoj suradnji ističe: "Već duže razdoblje mi je bila želja da mi spot radi ekipa 'Sestrice', čekao sam na pjesmu u kojoj sam njihovu estetsku viziju vidio idealnim odabirom. S obzirom na vrlo značajan tekst nismo htjeli slikom dodatno i direktno podcrtavat' što je pjesnik htio reći, htjeli smo prvenstveno pogodit' atmosferu pjesme i poigrat se simboličkim rješenjima. Spot je lišen jarkih boja, svi su tonovi zemljani i zagasiti čime prikazujemo simboliku jednakosti među različitima. 

Nevidljive niti koje nas vežu, ljubav, privrženost, neraskidiva veza, prikazujemo kroz simbol crvenog konca kojim se u videu u jednom trenutku svi povezujemo. Crvena simbolizira ljubav, krv, strast, toplinu, povezanost. Mislim da smo na jedan jednostavan, poetičan i nepretenciozan način uspjeli dočarati suštinu pjesme i slikom dodatno naglasili ono o čemu ona govori. Ovom prilikom zahvalio bih se i cijelom timu koji je radio na videu", navodi se u priopćenju iz Dallas recordsa.