Znate li, kada partnerica glumi orgazam?

Ženski orgazam je vrlo komplicirana stvar, iako se možda ne čini na prvi pogled. S pravim dodirima i tehnikama njegovo postizanje i nije nemoguće. Neke žene doživljavaju samo klitoralne orgazme, što je posljedica stimulacije klitorisa, druge doživljavaju i vaginalni orgazam koji je posljedica draženja G točke, rijetke su te ssretnice kojima uspijeva dosegnuti oba za vrijeme seksa. Iako spolni odnos, koji ne uključuje neke vratolomije, nego može biti i obični misionarski položaj rijetko nudi dovoljno stimulacije kako bi žena postigla orgazam, posebno klitoralni. Ukoliko vaša partnerica već nakon nekoliko minuta počne stenjati i uzdisati te se približavati vrhuncu, tada je vrlo vjerojatno da je to samo dobra predstava.

Kako prepoznati odglumljeni orgazam?

Iako treba naglasiti da ne možemo govoriti o univerzalnim pojmovima i stvarima kada se radi o ženskom orgazmu, no većina ipak ima neke zajedničke karakteristike.  Ako primijetite bilo što od sljedećeg, onda definitivno vrijedi razmotriti mogućnosti da vaša partnerica glumi orgazam i samo pokazuje svoj glumački talent. Zato budite pozorni ukoliko je uzdisanje mehaničko i ravnomjerno te nije u skladu s gibanjem vašeg tijela. Isto tako sumnjivo je ukoliko se duboko uzdisanje brzo promijeni u plitko i nečujno. Tijekom pravog orgazma osjetit ćete stiskanje na svom penisu, to je stiskanje njenih vaginalnih mišića, kod simuliranog orgazma to naravno nećete osjetiti.

 

Zašto glumi?


Prije nego čujete krik te spoznate da je vaša partnerica sve to glumila, morate znati da to vrlo vjerojatno čini kako bi ugodila vama. Možda ste ruku na srce loš ljubavnik, koji ima dvije lijeve ruke, no vaša draga vas ne želi povrijediti vaš muški ponos. No, nije uvijek to razlog za predstavu. Neke žene glume orgazam kako bi seks što prije završio, jer im penetracija uzrokuje bol i neugodan osjećaj. Razlozi za bolan spolni odnos mogu biti različiti, od fizičkih do psihičkih. Osim svega spomenutog odglumnjeni orgazma može biti posljedica toga da vaša partnerica ne zna kako uopće postići orgazam. Iz razloga što premalo poznaju svoje tijelo, erogene zone, nisu masturbirale te ne znaju što bi od vas tražile.

Ne odustajte - zajedno pronađite rješenje!


Neka njeno glumljenje orgazam ne bude teren i podloga za velike svađe i prijepire, s kojima nećete postići ništa konstruktivno. Prvi korak u rješavanju ovog problema je nesumnjivo ozbiljan i iskren razgovor. Često je problem je u tome što žena neće reći muškarcu kako ga ne bi povrijedila, muškarac ne zna da ju ne zadovoljava; što stvara začarani krug nezadovoljenosti i ne zanja. Stoga ju pitajte ima li nešto što bi željela da joj radite i na koji način. Možda će pomoći ukoliko probate kakvu drugu pozu ili je iznenadite s senzulanom masažom. Do orgazama ju možete dovesti i na način da za vrijeme penetracije ne zaboravite na njen kitoris te da ga stimulirate prstom. Ukoliko vam prizna da nikada nije dosegla orgazam, navedite ju da masturbira sama i da istraži svoje vruće točke. 

Štoviše, neki simulirani orgazam s vremena na vrijeme ne znači kraj svijeta. Veliki O, ne znači ultimativni užitak i vrhunac seksa, samo je jedan dio toga. U seksualnosti možete uživati i bez orgazma, možda je baš opterećivanje njime razlog njegovog izostanka. 

izvor: www.intimatemedicine.com.hr