Znanstvenici ustanovili zašto žene svršavaju!

Zašto bi Majka priroda žene darivala orgazmom, nečime što im, zapravo, uopće ne treba, pitaju se znanstvenici koji tvrde da sve ostalo, kao što su grudi, imaju svoju 'višu svrhu' pa i muški orgazam postoji kako bi muškarac mogao oploditi ženu.

Stručnjak za primate Alan Dixson smatra da žene imaju orgazam kako bi bile motiviranije za seks, odnosno da bi se razmnožavale, prenosi Jutarnji.

Dixson pojašnjava da je orgazam ženi nešto kao nagrada jer povećava njezinu želju za seksom i za suprotnim spolom. Dixsonov kolega Donald Symons dodaje kako smatra da žene imaju mogućnost postizanja većeg broja orgazama uzastopno zato što je priroda stvorila muškarce boljim ljubavnicima nego li 'oploditeljima'. No, to je teorija s kojom bi se malo koja žena složila.

Nekada se smatralo da je žena jedino živo biće ženskoga roda koje može postizati orgazam, ali je kasnije s razvojem biologije i srodnih zdravstvenih grana postalo jasno da orgazam doživljavaju, čimpanze i ostale 'sisavke'.

Tražeći odgovore i proučavajući čovjeka, ostale sisavce te druga živa bića, znanstvenici su došli do saznanja da u životinjskome pa i u ljudskome svijetu sposobnost doživljavanja orgazma imaju samo one ženke koje pripadaju vrstama koje su po svojoj prirodi poligamne.

Monogamne vrste, odnosno ženke koje im pripadaju, nemaju tu prirođenu mogućnost postizanja orgazma.

Zaključak je dakle da i čovjek, s obzirom da njegove 'ženke' mogu doživjeti vrhunac, pripada poligamnim živim bićima iako se do sada kompromisno ljudsku vrstu opisivalo kao dijelom monogamnu, a dijelom poligamnu, a čini se da će se tako opisivati i dalje jer nitko ne želi rušiti osnovne društvene postulate. Ljudska navika 'obećavanja' vječne vjernosti samo jednoj osobi ipak zbog ovoga zvuči smiješno.