Top 5 razloga zašto je samozadovoljavanje dobro

Žene se, a pokazala su istraživanja, više odriču samozadovoljavanja za razliku od muškaraca. Ženama to iz raznih razloga predstavlja problem više nego muškarcima, stoga je dobro tu i tamo podsjetiti se zašto je samozadovoljavanje dobro:

1. Pristup je lak
Nije uvijek potrebno dvoje za tango. Nije važno da li ćete se pozabaviti sobom u spavaćoj sobi, kupaonici ili dnevnom boravku. Važno je da imate privatnost, da ste sami i da vas nitko ne ometa.

2. Jednostavno je
Za samozadovoljavanje vam ne treba ništa, na ovaj ste svijet već došli s punom opremom što je još razlog više da se tome prepustite.

3. Izbor pomagala je velik
U svijetu igračaka za odrasle ima čitav niz seksualnih pomagala kao što je vibrator, dildo, stimulator klitorisa... koji vam može pomoći da posao obavite do kraja.

4. Naučit ćete više o sebi i onome što vam više odgovara
Kada ste sami sa sobom lakše ćete doznati što vam više odgovara i što vam uopće ne odgovara: koja mjesta trebaju biti stimulirana, na koji način, s kojim intenzitetom... Tajna najboljih seksualnih partnera je u tome što znaju što im odgovara i u stanju su to podijeliti sa svojom polovicom.

5. Potiče dobro raspoloženje
Ako ste napaljeni i dobro raspoloženi i prije nego partner ili partnerica dođe kući to će za njih biti poprilično poticajno pa zajedno možete nastaviti sa strastvenim igricama. Samozadovoljavanje je odlično za podizanje raspoloženja, savjetuju na stranici foxnews.com.