Svi muškarci varaju ili žele varati?

sex, orgazam, sex, sex, preljub, seks prakticiranje, grupni seks, grupnjak
Dr. Brenda Wade psihologinja i autorica knjiga o braku i vezama tvrdi da su svi muškarci skloni prevari. Sugeriraju to, navodi, i nova istraživanja. Prvo, švedskih znanstvenika koji su proučavali gene 552 para blizanaca te istraživanja na Sveučilištu Sjeverna Karolina koja ističu urođenu sklonost nevjeri kod svih muškaraca.

Mogu li odoljeti?
Isto istraživanje pokazalo je i da se mozak može izvježbati i odoljeti iskušenju. Švedski stručnjaci su zaključili da muškarci ne moraju varati, ali da moraju iskazati veću snagu volje kako bi ostali vjerni.
Istraživanje američkih znanstvenika sa Sveučilištu Sjeverna Karolina temeljilo se na razgovoru s muškarcima, prenosi Mondo. Oko 63 posto muškaraca priznalo je da redovno ili povremeno vara svoje žene, dok bi preostalih 36,3 posto bilo nevjerno ako bi imali dobru priliku. To što su dakle svi priznali sklonost nevjeri znanstvenicima je bila potvrda početne hipoteze da su muškarci genetski skloni mijenjanju seksualnih partnerica.

Švedski znanstvenici koncentrirali su se na samu kemiju mozga i pronašli da kemijski spoj u mozgu nekih muškaraca utječe na njihovu želju da imaju više partnerica. Oni su naime neskloni braku ili imaju vrlo loše veze, piše net.hr.

Međutim, isto istraživanje pokazalo je i da se mozak može izvježbati kako bi odolio iskušenju. Švedski stručnjaci su zaključili da muškarci ne moraju varati, ali da moraju iskazati veću snagu volje kako bi ostali vjerni.