Svaka druga žena odbija seks jer misli da je debela

Naime, britansko istraživanje Sex In The Nation pokazalo je da je višak kilograma utjecao na njihovo samopouzdanje i ubio strast. Stručnjaci kažu da je istraživanje pokazalo da mnogo žena pati od nerealnih očekivanja koja se tiču njihovih tijela, a to u kombinaciji sa sve bržim načinom života rezultira nekvalitetnijim odnosima.

Istraživanje provedeno na 4000 ljudi pokazalo je da 29 posto žena misli da je debelo i zbog toga odbija seks, a 23 posto srami se svojih oblina. Najveći je ubojica strasti umor, 72 posto, bolest, 33 posto, stres, 32 posto, a čak 34 posto žena misli da nije privlačno i to je također jedan od uzroka smanjenog libida. Seks u mraku vodi čak 13 posto žena, dok je jedna od deset priznala da bi voljela biti pustolovnija i imati drugačiji seks, ali zbog srama ne odstupa od svakodnevne rutine s partnerom.

Petina partnera priznala je da ima nizak libido i želju za seksom. Šest posto ispitanika nezadovoljno je svojim seksualnim životom, a zabrinjavajuće je to da je šest posto žena izjavilo da održava seksualne odnose s partnerom samo iz dužnosti.

izvor: večernji.hr