Seks kao tjelovježba

Poznato je da svaka fizička aktivnost troši izvjesne kalorije, pa tako i seks, no koliko je seks doista ekifasan u usporedbi s ostalim fizičkim aktivnostima pobliže su odlučili istražiti kanadski znanstvenici.

Oni su nedavno provođenom studijom otkrili kako seks sagorijeva više kalorija nego na primjer šetnja. To znači da nikada ne morate osjećati krivnju ako cijeli dan provedete u krevetu sa svojim frajerom, jer ste zapravo na svojevrsnom privatnom fitnesu.

Studija je pokazala kako seks mladih ljudi potroši prosječno 4,2 kalorije u minuti kod frajera i 3,1 kaloriju u minuti kod nas žena. Kako prosječan seks parova s predigrom traje otprilike 24,7 minuta, to znači da osim užitka žene mogu potrošiti 69 kalorija, a frajeri 104 kalorije. Ako brojite kalorije, ovo znači da su rezultati isto kao da ste otišli u šetnju. Međutim, nije važan samo broj kalorija potrošenih tijekom seksa, već su tu i druge blagodati seksa za vaše zdravlje.

Tijekom seksa se zbog pojačanog lučenja endorfina smanjuje razina stresa, a potiče i vaš imunološki sustav. Osim toga, tijekom seksa možete mijenjati intenzitet, mijenjajući poze i ritam, čime ćete aktivirati i različite mišićne skupine i odraditi dobar aerobni trening. Sve poze u kojima čučite odlične su za bolji tonus mišića vaših nogu i guze.

Cosmopolitan.hr