Prostitucija u Beogradu: Trudnica nudi seks za 15 eura!

Neke su otišle iz Beograda, neke prešle u bordele, neke umrle od side, hepatitisa ili droge. Lokacije na kojima se mogu sresti i dalje su iste: Plavi most, autoput kod hotela „Nacional", Manceov most, Pančevački most i Pančevački put.

Novinari srpskog Kurira su s policajcima Odjeljenja za javni red i mir beogradske policije bili u raciji na Plavom mostu.

- Većinu ovih djevojaka u posao uvede netko tko im je blizak i u koga imaju povjerenja.

Nekima su momci ili muževi makroi - kaže za Kurir inspektorka Dragana Starčević i pokazuje nam na plavušu koja ulazi u „golf" novosadskih tablica.

- Pustićemo ih da odu na parking, pa ćemo im prići - kaže Starčevićeva.

Auto se zaustavlja na dvadesetak metara od prometne ulice. Poslije pet minuta počinje „akcija". A onda slijedi iznenađenje:

- Dobro veče, policija - kratko kažu inspektori otvarajući vrata kola. Šokirani mladić u kačketu i vijetnamci trgne se i počinje žurno da zakopčava pantalone.

Jedan od inspektora prepoznaje prostitutku:

- Ivana, ti si?

Žena u poodmakloj trudnoći ga pogleda:

- Ja sam. U sedmom sam mjesecu, termin mi je u ožujku. Radim samo oralno. Maloprije sam izašla, ovo mi je prva mušterija - kaže Ivana.

Ona već šest godina prodaje tjelo na Plavom mostu. Ima 23 godine i dvoje djece. Policiji predaje dvije novčanice od po 1.000 dinara koje joj je dala mušterija.

- Vrati mi 500 dinara, dala sam mu kusur. Muž me čeka u kladionici, treba da mu odnesem pare kasnije - kaže ona policajcu.

Veliki dio žena uđe u ovaj posao bez svjesti o opasnosti. Prije svega ovisnost od droge, kojom ih makroi vezuju za posao:

- Najteže mi je bilo kad smo na djelu uhvatili dvanaestogodišnju devojčicu kojoj je glava padala na grudi koliko je bila drogirana. Takve stvari se ne zaboravljaju - kaže Dragana Starčević.

Djevojčica od šesnaest godina, žrtva trgovine ljudima, ulazi u policijski auto. Zna da slijedi uhićenje.

- Uspjeli smo da je izvučemo od makroa. On je osuđen na tri godine zatvora, a nju smo vratili u obitelj. Pokušali da pomognemo, ali ona je počela da se drogira i opet ušla u prostituciju - kaže Dragana Starčević.

Te večeri pet prijateljica noći privedeno je u pritvor Beogradske policije.

Bez protesta ili ljutnje, sjedele su u automobilu i ćaskale. Nije im prvi put.